CHP'Lİ KILIÇ :100 GÜNDE NE YAPTINIZ

CHP PM ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan Kılıç, Cumhurbaşkanı tarafından 3 Ağustos’ta kamuoyuna açıklanan 100 günlük eylem planını mercek altına aldı.

EKONOMİ 19.11.2018, 11:30 19.11.2018, 11:30
CHP'Lİ KILIÇ :100 GÜNDE NE YAPTINIZ

Kılıç, 100 günlük eylem planında yer alan ve cumhurbaşkanı tarafından yeni dönemin ateşleyicisi olarak ifade edilen 400 projeden halkın yararına olacak hiç birinin yaşama geçirilmediğini iddia ederek konuyu TBMM gündemine taşıdı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan Kılıç, kamuoyunda büyük beklentiler doğuran 100 günlük eylem planında yer alan 400 projeyi mercek altına aldı. Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan100 günlük eylem planı süresinin 10 Kasım’da dolduğunu ve bu süreç içinde halkın ve kamunun yararına olacak hiçbir projenin yaşama geçirilmediğini iddia eden Kılıç, 16 yıllık AKP hükümetleri döneminde olduğu gibi cumhurbaşkanlığı sistemi adı verilen bu dönemde de verilen sözlerin, hedeflenen programların sadece söylemden ibaret kaldığını belirtti.

 

100 günlük eylem planında açıklanan “Yıkımı tamamlanan “İstanbul Atatürk Kültür Merkezi” yapım ihalesi”, “Kanal İstanbul ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin ihale ilanı”, “Er ve erbaşların aileleriyle ilgili sağlık düzenlemesi”, “150 bin  SSK ve Bağ-Kur emeklisine seyyanen zam yapılıp maaşların 1000 liraya tamamlanması”, “Şehit yakını ve gazilerin SGK borçlarının silinmesi”, “Türkiye Uzay Ajansı kurulması” gibi yüzlerce projeyle ilgili hiçbir adım atılmadığını ifade eden Kılıç, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

 

CHP’li Kılıç tarafından TBMM Başkanlığına sunulan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılması istenen önergede şu sorulara yer verildi;

 

  1. Cumhurbaşkanı tarafından 3 Ağustos’ta açıklanan ve 100 gün içinde hayata geçirileceği ifade edilen projeler konusunda gelinen nokta itibarıyla amaçlanan hedefe ulaşılmış mıdır?  
  2. 100 günlük eylem planında yer alan 400 projeden sürenin dolduğu 10 Kasım itibarıyla hangileri yaşama geçirilmiştir?
  3. 100 günlük eylem planında yer alan ancak henüz söylem aşamasında kalan projeler hangileridir? Bu projelerde aşama kaydedilmemesinin sebepleri nelerdir? Söz konusu projelerle ilgili süreç nasıl işleyecektir?
  4. Eylem planının açıklandığı tarihten bu güne kadar hangi bakanlık, hangi projeyi gerçekleştirmiştir? Bu projelere ne kadar ödenek ayrılmıştır? Tamamlanan projelerin bütçeye maliyeti ne olmuştur?
  5. Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan ve cumhurbaşkanlığı sisteminin ilk icraatlarını oluşturan 100 günlük eylem planında yer alan projelerin gerçekleşme sürecini takip eden, denetleyen bir yapı kurulmuş mudur? 
  6. 100 günlük eylem planında yer alan ancak henüz ihaleye çıkılmayan projeler konusunda ilgili bakanlık ve yetkili merciiler nezdinde hangi adımlar atılmaktadır?

 

Yorumlar (0)