CHP'li Şevkin, tek domates dönemine dikkat çekti:Ekonomi bitmiş, kurumuş

Adana’nın güney mahallelerinde seyyar manav, emlak danışmanı, berber ve servis şoförünü dinleyen CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, “Millet ekmek mi alacak maydonoz mu?” diye konuştu

EKONOMİ 05.04.2022, 12:05
CHP'li Şevkin, tek domates dönemine dikkat çekti:Ekonomi bitmiş, kurumuş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Yamaçlı ve Güneşli mahallelerinde vatandaşların, esnafın ve kıraathanelerde vakit geçiren hemşehrilerinin sorunlarına ortak oldu.


Vatandaşlar, alım güçlerinin oldukça düştüğünü, hayat pahalılığının her geçen gün arttığını belirtirken seyyar manav Yusuf Erdoğmuş, kilosu 20 lira olan domatesi alamayanların tane ile domates almak zorunda kaldığını vurguladı.


Daha çok yoksul kesimin yaşadığı ve işsizliğin yoğun olarak göze çarptığı iki mahallede seyyar satıcıyı, berberi, emlak danışmanını ve servis şoförünü dinleyen Dr. Müzeyyen Şevkin, “Ekonomi bitmiş, kurumuş” dedi.


TEK DOMATES DÖNEMİ!
Esnafla sohbetinde seyyar manav Yusuf Erdoğmuş’un, domatesin kilosunun 20 lira, maydonoz demetinin 3 lira, patlıcanın kilosunun 25 lira, biberin ise 35 lira olduğunu belirtmesi üzerine Dr. Şevkin, “Allah, herkesin yardımcısı olsun” dedi. 20 liralık domatesin normalde kaç lira olması gerektiğini, vatandaşın alıp alamadığını soran Dr. Şevkin’e yanıt veren seyyar satıcı Erdoğmuş, “Domates 20 lira ama normalde 5 lira olması lazım. Vatandaş tek tek domates alıyor” diye konuştu.


Diğer bir esnaf, Berber Suat Uslu ise iş yapamadığı için kıraathanede oyun oynadığını söyledi. Uslu, “Ekonomi sıfır, berbere 3-4 kişi geliyor. O da kira, elektrik, vergiye gidiyor. Gelir gideri karşılamıyor” dedi. Emlak danışmanı Mehmet Şerif Mızrak da, “Normalde bu saatte tapuda işlem yapıyor olmam lazım ama hiçbir iş yapamıyorum” şeklinde konuştu.


“KİMSE SERVİSE BİNMİYOR”
Okul servis şoförü olduğunu belirten Yusuf İncirligöz ise, “Traş olmak zorunlu olduğu için en azından berber arkadaş 2-3 kişiyi görüyor. Ben şoförüm hiç bir iş yapamıyorum. Berber, 3-5 lira yolunu buluyor. Biz onu da yapamıyoruz. Mazot olmuş 26 lira. Şuradan şuraya arabayı çalıştırıyorsun, bir öğrenci almak için 150 lira mazot yakıyor. Altından nasıl kalkacağız? Kimse servise binmiyor. Sokaklarda anneler çocuklarının elini tutmuş okula götürüyor, getiriyor. İsterse 10 kilometre olsun!” ifadelerini kullandı.


“EKONOMİ BİTMİŞ”
Esnafın Ramazan ayında işlerin biraz açılmasını ümit ettiğini ancak vatandaşın pahalılık karşısında  alışveriş yapamadığını dile getiren CHP’li Dr. Şevkin, “Millet; ekmek mi alacak maydonoz mu? Ekonomi bitmiş, kurumuş. Allah herkesin yardımcısı olsun” dedi.

Yorumlar (0)