Bengoğulları: Ortadoğulu turist Avrupalıdan fazla harcıyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde geçtiğimiz turizm sezonunu değerlendiren tur operatörü ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Marmaris Yürütme Kurulu Üyesi Özhan Bengoğulları Ortadoğulu turistlerin Avrupalıların iki katı döviz bıraktığını belirterek “Unutmamak gerekir ki, ülkemizin en sıkıntılı dönemlerinde piyasayı ayakta tutanlar Ortadoğulu turistler oldu” dedi.

EKONOMİ 30.12.2018, 15:54 30.12.2018, 15:54
Bengoğulları: Ortadoğulu turist Avrupalıdan fazla harcıyor

Başta Lübnan olmak üzere İran ve Irak'ın da içlerinde olduğu Ortadoğu ülkelerinden turist getiren tur operatörü ve TURSAB Marmaris Yürütme Kurulu Üyesi Özhan Bengoğulları, otelcilerin Ortadoğulu turistlere karşı tutumlarını eleştirdi. Bengoğulları “2017 sezonunu hatırlayacak olursak turizmde en sıkıntılı dönemlerimizden birisini yaşadık. O zaman piyasayı yerli ve Ortadoğulu tatilciler ayakta tuttu. Şimdi neredeyse bizim müşterilerimize yatak vermek istemiyorlar. Vermek için de Avrupalıya verdikleri rakamın iki mislini istiyorlar. Örneğin 20 dolara Avrupalıya verdikleri yere Ortadoğulu'dan 40 dolar isteniyor. Ortadoğu sağlam bir pazar ve kötü günde de Türkiye'den vazgeçmiyorlar” dedi.

HAFTADA 14 – 15 UÇAK GELİYOR

Otelcilerin artık kendilerini anlaması gerektiğini de sözlerine ekleyen Özhan Bengoğulları şöyle devam etti:

“Bu sene Ortadoğu'dan haftada 14-15 uçak geldi. Sadece Lübnan'dan 45 bin turist geldi ve bunun 30 bini Marmaris'i tercih etti. Otellerde rezervasyon artırılırsa bu sayı daha da yükselir. Ortadoğulu turistler Avrupalılar gibi her şey dahil gelmiyor. Oda kahvaltı gelerek diğer esnafa da para kazandırıyorlar. Marmaris ve çevresindeki tüm bölgeleri geziyor, etkinliklere katılıyorlar. Her Ortadoğulu cip safariye katılmayı çok seviyor ve gelmeden rezervasyon yaptırıyorlar. Sadece İran, Irak ve Lübnan'dan 100 bin turist getiriyoruz. Rezervasyon miktarı artırılırsa gelecek turist sayısı da artar”

İRANLILAR AKTARMALI DA OLSA GELİYORLAR

İranlıların, Muğla ve Antalya'ya gelebilmeleri için ne kadar sıkıntı çektiklerini kimse göz önüne almıyor diyen Bengoğulları, “İran'dan Dalaman ve Antalya bölgesine sahil kesimi olması nedeniyle direkt uçuş İran Hükümetince yasaklandı. Marmaris'e tatile gelmek isteyen bir İranlı, İzmir ya da Denizli'ye uçakla gelip oradan aktarma yapmak zorunda. Biz onlara önümüzdeki sezon Van destinasyonunu da açarak oradan buraya transferi sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)