Araç sahipleri dikkat! O cezalar iptal edildi

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren cezalarla ilgili açıklama geldi.

EKONOMİ 31.01.2020, 17:25
Araç sahipleri dikkat! O cezalar iptal edildi

Yılbaşında devreye giren fakat tepkiler üzerine temmuz ayına ertelenen dijital takograf uygulamasında kesilen cezalar iptal edildi. Yılbaşında devreye giren ancak nakliyecilerin tepkisi üzerine temmuz ayına ertelenen dijital takograf uygulamasında yeni bir gelişme yaşandı.

Uygulamanın başlamasından, ertelenmesine kadar geçen dokuz günlük dönemde kesilen cezaların, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak incelemelerinin ardından iptal edileceği öğrenildi. Takograf cihazı, yük ve yolcu taşımacılığı yapan otobüs, kamyon ve çekicilerde, sürüş ve dinlenme süreleri ile aracın aşırı hız bilgilerini kayıt altına almak amacıyla kullanılan bir cihaz olarak biliniyor.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yeni sisteme geçiş için verilen süreye hassasiyet gösterilmesi istenerek “Dijital takograf zorunluluğun amacı; sürücülerin sosyal haklarının korunması, taşımacılıkta adil rekabet ortamının tesis edilmesi ve ölümlü kazaların en aza indirilerek kara yolu güvenliğinin arttırılmasıdır” denildi.

Yorumlar (0)