Araç sahipleri dikkat! Benzine yine dev zam geliyor!

Brent petrol 100 dolar sınırının altında seyretmeye devam ederken, araç sahiplerine kötü haber geldi. Benzin fiyatlarına bu gece itibariyle yeni zam bekleniyor.

EKONOMİ 22.08.2022, 09:08
Araç sahipleri dikkat! Benzine yine dev zam geliyor!

Petrol fiyatlarındaki dalgalanma ve Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı sonrasında döviz kurlarındaki artışların ardından akaryakıt ürünlerine peş peşe zam gelmeye başladı. Motorine iki gün üst üste gelen zamların ardından benzine de yeni haftanın ilk günü zam gelmesi bekleniyor. 

Motorin 25 lirayı aştı

Geçtiğimiz hafta iki gün art arda motorine gelen zamlardan sonra litresi 25 lirayı gördü. Bu kez 22 Ağustos pazartesi gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine de 80 kuruş zam geleceği öngörülüyor.

İşte zamlı benzin fiyatları...

Pazartesi gece yarısından sonra zammın uygulanması halinde benzinin litre fiyatının İstanbul’da 21,14 TL’ye, Ankara’da 21,26 TL’ye ve İzmir’de 21,25 TL’ye yükselecek.

Brent petrolde son durum
Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle akaryakıt fiyatları bir aşağıya bir yukarı hareket etmeye devam ediyor. Yeni haftaya da 100 doların altında başlayan Brent petrolün varil fiyatı da 95,48 dolardan işlem görüyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?
Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Yorumlar (0)