banner773

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden Ucuz Et Satışı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kırmızı ette ilk tanzim satış mağazasını Kepez ilçesi Zafer Mahallesi’nde açtı. Halk Et’te satışa sunulan et ürünleri piyasa fiyatından yüzde 15-25 oranında daha ucuza satılacak.

EKONOMİ 11.12.2019, 17:25
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden Ucuz Et Satışı

Türkiye’de kırmızı et fiyatları cep yakmaya devam ederken Antalya Belediyesi’nden vatandaşı sevindiren bire haber geldi. Antalya’da vatandaşların ucuz et alabileceği ilk mağaza açıldı.

Halk Et Satış Mağazası'nı Antalyalıların hizmetine sunmanın verdiği mutluluğu yaşadıklarını söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Vatandaşlarımız bundan sonra ucuz et yiyecekler” dedi.

Sağlıklı, güvenilir ve uygun fiyatlı olduğu için Halk Et'i tercih ettiklerini söyleyen vatandaşlar uygulamadan memnun olduklarını ifade etti.

Halk Et satış mağazalarının ilki Kepez Zafer Mahallesi'nde hizmet vermeye başladı. Pazar hariç haftanın 6 günü 08.00-20.00 saatleri arasında hizmet verecek Halk Et'te dana kıymanın kilosu 35 lira 90 kuruş, dana kuşbaşının kilosu 44 lira 90 kuruş gibi rakamlarla satılıyor.

Halk Et Satış Mağazası'nı Antalyalıların hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Muhittin Böcek şunları söyledi:

“Vatandaşlarımız bundan sonra ucuz ve sağlıklı et yiyecekler. Biz mal alımlarını ilk elden yapmaya çalışıyoruz. Bunun için içerisinde veteriner, gıda mühendisi ve uzman kişilerin olduğu 5 kişilik bir komisyon kurduk. Bu ekip hayvanlarımızı alıyor. Kendi mezbahamızda kestiriyoruz daha sonra da veteriner gözetiminde bunları işliyoruz. “Kıymayı ve eti piyasa fiyatının altında satıyoruz. Hem de sağlıklı ve güvenli bir şekilde. Nüfusa göre diğer ilçelerimizde de satış mağazalarımızı oluşturmaya başlayacağız. İlk önce burada satışa başladık. Vatandaşlarımızın memnuniyetlerini ölçüyoruz. Antalyalılara en güzel hizmeti sunmak bizim görevimiz.”

“YÜZDE 25'LİK BİR İNDİRİM SÖZ KONUSU”

Fiyatları belirlerken, Antalya'daki kasapların piyasa incelemesini yaptıklarını belirten ANET Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Kocagöz şöyle konuştu:

“Piyasada 54 liradan, 40 liraya kadar kıyma var. Fiyat ortalaması 47.5 lira. Biz 35.9 kuruşa veriyoruz. Yani yüzde 25'lik bir indirim söz konusu. Bugün 750 gram kıyma alan vatandaşımız böylece 1 kilo alabilme şansına sahip oldu. Amacımız vatandaşa hizmet. Burada da piyasanın çok az altında, yüzde 2, yüzde 5 gibi altında, yine onlardan düşük ürün satmaktayız.

Fakat burada bizim ve vatandaşımız için en önemli şey etin sağlıklı ve güvenilir olması. Bununla alakalı 5 kişilik bir komisyon oluşturduk.

Yorumlar (0)