ABD ile şimdi de 'açıklamalar savaşı'

ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’ye yönelik uygulanan alüminyum ve çelik vergilerini iki katına çıkarma kararına Ankara'nın tepkisi, “Artış, Dünya Ticaret Örgütü kurallarına aykırı” açıklaması olmuştu. Türkiye’nin hem Ticaret Bakanlığı, hem de Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla yaptığı bu açıklamalara, Beyaz Saray’dan karşı açıklama geldi.

EKONOMİ 10.08.2018, 22:07 10.08.2018, 22:07
ABD ile şimdi de 'açıklamalar savaşı'

Beyaz Saray Sözcüsü Lindsay Walters, vergilerin arttırılması konusunda Amerikan yasalarına göre, Dünya Ticaret Örgütü kurallarının hiçe sayılmasına izin veren tek gerekçeyi öne sürdü; “Vergiler, ABD'nin ulusal güvenliği kapsamında arttırılmıştır” açıklaması yaptı.

TRUMP TWİT ATMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yeni ekonomi modeli açıklamasıyla eş zamanlı attığı tweette, “Para birimleri olan Türk Lirası bizim çok güçlü Dolarımız karşısında hızla değer kaybederken, Türkiye'ye yönelik çelik ve alüminyum gümrük vergilerinin iki katına çıkarılması için talimat verdim! Alüminyum vergisi artık yüzde 20, çelik vergisi yüzde 50 olacak. Türkiye ile ilişkilerimiz şu an iyi değil!” demişti.

Yorumlar (0)