banner773

"6 MİLYON HANE MUHTAÇ"

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a sosyal yardım alan hane sayısını sordu. Yanık’ın önergeye verdiği cevap ise 6 milyon hanenin yardıma muhtaç olduğunu gösterdi.

EKONOMİ 18.04.2022, 13:59 18.04.2022, 14:03
"6 MİLYON HANE MUHTAÇ"

Ekonomik kriz, artan işsizlik, fahiş zamlar nedeniyle artık milyonlarca haneyi tehdit ediyor. Gıdadan barınmaya, sağlıktan ısınmaya, okul ihtiyaçlarına, engelli bakımına kadar birçok alanda milyonlarca yurttaş yardıma muhtaç hale geldi. CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel’in Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a sosyal yardım alan hane sayısını sordu. Gökçel’in önergesine verilen cevapta 2021 yılında “Düzenli ve süreli yardımlardan toplam 5,9 milyon hane yararlanmıştır” denildi. 2021 yılında yapılan yardımların yüzde 94’ünün nakdi gerçekleştirildiği vurgulanan cevapta ayni yardımların yakacak, barınma ve gıda yardımlarının oluşturduğu belirtildi.


İktidarın yoksulluktan beslendiğini ve yoksullukla mücadele etmediğini belirten CHP’li Gökçel, “AKP yoksulluğu idare ediyor. Ancak yoksullukla mücadele edersek toplumsal refaha uluşabiliriz. AKP iktidara geldiği günden bu yana sosyal yardımları oy tehdidi olarak kullanıyor” dedi. Artan enflasyon ve düşen alım gücü karşısında ücretli çalışanlarında muhtaç konuma geldiğinin altını çizen Gökçel, “ İktidar utanması gereken tablodan övünç duyuyor. Ülkemizde 6 milyon hanenin yardım almadan ayakta duramıyor. Bu bir utanç vesikasıdır” diyerek tepki gösterdi.
 

Yorumlar (0)