Ziya Selçuk: Okullar 31 Ağustos'ta uzaktan eğitim ile başlayacak

Sağlık Bakanlığının Bilkent Yerleşkesi'ndeki Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı saat 17.00'de başladı. Yaklaşık 3 saat süren toplantı sona erdi.

EĞİTİM 12.08.2020, 20:43 12.08.2020, 21:01
Ziya Selçuk: Okullar 31 Ağustos'ta uzaktan eğitim ile başlayacak

Sağlık Bakanlığının Bilkent Yerleşkesi'ndeki Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı saat 17.00'de başladı. Yaklaşık 3 saat süren toplantı sona erdi.

Toplantıda, Kurban Bayramı tatili döneminin vaka sayılarına etkisi, vakaların artma eğilimindeki iller ve ağır hastaların durumu ile tedavi protokolleri ve aşı geliştirme çalışmaları ele alındı.

Bakan Koca'nın başkanlığındaki toplantıda, okulların açılmasına ilişkin son durum da görüşüldü. Toplantının ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarda bulunacak.

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının görülmesinin ardından 16 Mart 2020'de okullar kapatılmış ve uzaktan eğitime geçilmişti. 

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bilim Kurulu tarafından gerekirse online eğitim yapılması, yüz yüze eğitime kademeli olarak geçilmesi yönünde öneri verildi.

Bakan Ziya Sekçuk'un açıklaması şöyle oldu:

Okulları birlikte açacağız dedik ve sorumluluğu paylaşalım istedik. Okullarımızın güvenle açılması için, sınıfların sosyal mesafeye göre ayarlanması, dezenfektan gibi tüm detayları çalıştık. Hazırlıklarımızı ve standartlarımızı tamamladık.

Uzun süreden beri yaptığımız görüşmeler neticesinde, 2020-2021 eğitim öğretim yılına nasıl başlayacağımızla ilgili kararlarımızı olgunlaştırdık. 

Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları neticesinde, 2020-2021 eğitim öğretime yılına da başlıyoruz. 31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz ve öğretim yılımıza da bu şekilde başlamış oluyoruz.

21 Eylül'de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda, aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitimin de başlamasına karar vermiş bulunuyoruz.

Dileyen özel okullar tabii ki 17 Ağustos tarihinden itibaren uzaktan eğitim araçlarıyla eğitime başlayabilecek. Yüz yüze eğitim alamayan öğrenciler eğitimlerine uzaktan eğitim araçlarıyla devam edebilecek.

Ayrıntılar geliyor...

Yorumlar (0)