Ziya Selçuk açıkladı: Yüz yüze eğitimde devam zorunluluğu olacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime geçişin detaylarını açıklayarak devam zorunluluğunun olmayacağını belirtti. Bakan Selçuk ayrıca, yüz yüze eğitime başlayacak öğretmenlerin Şubat'ta aşılanmasına başlanacağını belirtti.

EĞİTİM 02.02.2021, 10:36
Ziya Selçuk açıkladı: Yüz yüze eğitimde devam zorunluluğu olacak mı?

Bakan Selçuk'ın açıklamaları şu şekilde:

Köylerimizde salgının hiç olmadığı ya da düşük seyrettiği görüldüğünden çocuklarımızın eğitiminin salgına bağlı olarak daha fazla aksamaması için köy okullarımızı tüm kademelerde yüz yüze ve tam zamanlı olarak açıyoruz.

15 Şubat'ta tüm bağımsız anaokullarımızı da tam zamanlı açma kararı verdik.

1 Mart'tan itibaren özel gereksinimli öğrencilerimiz için de özel eğitim okullarımız ve sınıflarımız eğitim vermeye başlayacak.

1 Mart tarihinde okullarımız, sınav döneminde olan 8. ve 12. sınıf öğrencilerimiz için de kapılarını açacak.

Lise öğrencilerimizin birinci dönemden kalan sınavları, mart ayı içerisinde planlanarak yüz yüze gerçekleştirilecektir. Öğrencilerimizin okullarımızda yüz yüze eğitime katılımları geçen dönemde olduğu gibi yine velilerimizin kararına bağlı olacak, devamsızlık sayılmayacak.

Yüz yüze eğitime başlayan öğretmenler şubat ayında aşılanacak.

Bazı illerde salgınla ilgili vaka sayılarının çok düşük olduğunu görüyoruz. Kararlar doğrultusunda farklı sınıf düzeylerinde de il bazlı olarak yüz yüze eğitim kararları alınabilecektir.

1 Mart Pazartesi ilkokullarımız tüm sınıf düzeyleriyle açılacak. Öğrencilerimiz eğitimlere seyreltilmiş şekilde haftada 2 gün devam edecek.

Lise öğrencilerimizin birinci dönemden kalan sınavları, mart ayı içerisinde planlanarak yüz yüze gerçekleştirilecektir.

Öğrencilerimizin okullarımızda yüz yüze eğitime katılımları geçen dönemde olduğu gibi yine velilerimizin kararına bağlı olacak.

Yüz yüze eğitime başlayan öğretmenlerimiz için şubat ayı içerisinde aşı uygulamasının yapılması planlanmaktadır.

Farklı sınıf düzeyleri ve okul kademelerinde de il bazlı olarak yüz yüze eğitime başlanmasıyla ilgili kararlar alınabilecektir.

AYRINTILAR GELİYOR...

Yorumlar (0)