YDS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Öğrenciler heyecan içinde YDS sonuçları ne zaman açıklanacak merak ediyor. Yabancı Dil Sınavı'na girerek dil yeterliliklerini belgelendirmek isteyen adayların katıldığı YDS sonuçları ÖSYM sitesinden yayımlanacağı tarih belli oldu. Peki YDS soru ve cevapları ne zaman yayımlanır? İşte sonuç tarihi...

EĞİTİM 02.12.2018, 14:18 02.12.2018, 14:18
YDS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bugün yapılan YDS’ye 15 dakika kuralı nedeniyle adayların saat 10.00'dan sonra sınavın yapılacağı binalara girişine izin verilmedi. Sınavın ardından YDS soruları, cevapları ve sonuçları merak konusu oldu. YDS sonuçlarının açıklanacağı tarih ÖSYM tarafından belirlendi fakat YDS soru ve cevaplarının ne zaman yayımlanacağı belli değil.

YDS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen bütün sınavların ardından sınav soru ve cevapları 3-5 gün içerisinde adayların erişimine sunuluyor. ÖSYM bazı sınavların ardından sınav soru ve cevaplarını hemen erişime açabiliyor. Bugün gerçekleşen YDS’nin soru ve cevapları henüz yayımlanmadı.

YDS SONUÇ TARİHİ BELLİ OLDU

ÖSYM, YDS sonuçlarının açıklanacağını resmi sayfası üzerinden duyurdu. Bu yılın takvimine göre, 2 Aralık tarihli YDS/3 sonuçları 25 Aralık 2018’de erişime açılacak. Sonuçlara açıklanır açıklanmaz ÖSYM’nin resmi internet sayfasından sorgulama yapabilirsiniz.

YDS PUANLANDIRMA SİSTEMİ

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,
90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi
olarak kabul edilir.

 

osym-iha

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

 

Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

internet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri/duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. İlgili kamu kurum ve kuruluşları adaylara ait sonuç bilgilerini, Merkezimize resmi olarak başvurdukları takdirde web servis üzerinden alabilirler. Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır.

Yorumlar (0)