banner773

Tezsiz yüksek lisansta yandaş sendikaya kıyak!

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin, ücretli olan tezli yüksek lisans programlarına öğrenci alımlarında, yandaş sendika olan Eğitim Bir Sen üyelerine indirim yapacağı ortaya çıktı. Yapılan protokolle, Eğitim Bir Sen üyeleri tezsiz yüksek lisans programlarına yüzde 50 indirimle kayıt olacak.

EĞİTİM 26.06.2021, 13:30
Tezsiz yüksek lisansta yandaş sendikaya kıyak!

Mardin Artuklu Üniversitesi’nde, ücretli olan tezsiz yüksek lisans alımlarında Eğitim Bir Sen’e üye olan öğretmenlere tezsiz yüksek lians ücretlerinde yüzde 50 indirim yapılacağı ortaya çıktı.

Pandemi koşullarında eğitim öğretimin bütün eksikliklerine rağmen uzaktan yapılmaya çalışıldığı, çok sayıda öğrencinin uzaktan eğitime erişiminde ciddi sorunlar yaşandığı bir dönemde, LGS ve YKS, adaletsizliğin ve eşitsizliğin gölgesinde gerçekleşecek.

Eğitim öğretimin bu kademesinde eşitsizliklerin yaşanacağı eğitimciler tarafından belirtilirken, lisansüstü eğitimde de yandaş sendika üyeleri lehine kararlar alınarak yeni eşitsizlikler yaratılıyor.

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin, ücretli olan tezli yüksek lisans programlarına öğrenci alımlarında, yandaş sendika olan Eğitim Bir Sen üyelerine indirim yapacağı ortaya çıktı. Üniversite yönetimi ve sendika arasında yapılan protokolle, Eğitim Bir Sen üyeleri tezsiz yüksek lisans programlarına yüzde 50 indirimle kayıt olacak.

Sendika tarafından yapılan açıklamada, “Artuklu Üniversitesi ve Eğitim Bir Sen Mardin Şubesi arasında yapılan protokolle üyelerimizin akademik hayatına destek olmak için, görev süresi içerisinde bilgi haznelerini geliştirmeye imkan tanıyacak bir anlaşmaya imza attık. Yapılan anlaşmayla üyelerimize özel yüzde 50 indirim sağlanmıştır” denildi.

Birgün

Yorumlar (0)