Sibel Özdemir: Boğaziçi Üniversitesiyle ilgili görev ihmali yapan YÖK artık bir adım atmalı

Boğaziçi Üniversitesi yönetiminin kadrosunu yenilemediği Dr. Sütlü Meclis’te gündeme geldi

EĞİTİM 25.10.2022, 17:01
Sibel Özdemir: Boğaziçi Üniversitesiyle ilgili görev ihmali yapan YÖK artık bir adım atmalı

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, “Tüm uyarılarımıza rağmen Boğaziçi Üniversitesi’ndeki akademik ve bilimsel liyakatleri yok sayarak akademisyenleri baskı altına almaya, Üniversiteden uzaklaştırmaya yönelik kararlar alınmaya devam ediliyor. Bu kararların son örneği moleküler biyoloji ve genetik bölümündeki doktor öğretim üyesi görevinden uzaklaştırılan Dr. Tolga Sütlü oldu” dedi.  

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan Rektör Naci İnci ve yönetimi, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü öğretim üyesi Dr. Tolga Sütlü’nün üç yıllık sözleşmesinin yenilenmesi başvurusunu reddetti. Yönetimin, bu kararına gerekçe olarak, Sütlü hakkında siyasi iktidara yakın bazı gazetelerde çıkan haberleri gösterdiği iddia edildi.

“DÖNEM, DERSLER BAŞLAMIŞKEN ÖĞRETİM ÜYESİNİN SÖZLEŞMESİ UZATILMIYOR”

Sibel Özdemir, Meclis Genel Kurulunda konuyu gündeme getirerek, “Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan haksız ve hukuksuz kararların son örneği Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümündeki doktor öğretim üyesi görevinden uzaklaştırılan Dr. Tolga Sütlü oldu” dedi. Özdemir, “Öğretim üyesi görevinin uzatılması için akademik çalışmalarını içeren dosya, bölüm kurulunda, dışarıdan akademisyenlerin de olduğu jüri tarafından ve bütün sonuçlar fakülte Yönetim Kurulunda görüşülerek başarılı bulunuyor ve atama yönünde karar veriliyor. Ancak, son karar için Rektör Naci İnci'nin imzası beklenirken, dönem, dersler başlamışken, yürütmekte olduğu akademik projeler devam ederken dosyası reddediliyor ve sözleşmesi uzatılmıyor” dedi.

“BOĞAZİÇİ İÇİN YÖK ARTIK BİR ADIM ATMALI”

Özdemir, “Boğaziçi Üniversitesinde yaşanan bütün haksızlıklar ve hukuksuzluklar karışında görev ihmali yapan YÖK artık bir adım atmalı ve konuyla ilgili bir denetim süreci başlatarak kamuoyunu bilgilendirmelidir” diye konuştu.

Yorumlar (0)