POMEM sonuçları için geri sayım başladı

Lisans mezunu 5 bin 40 erkek, 560 kadın, ön lisans mezunu bin 260 erkek ve 140 kadın olmak üzere toplamda 7 bin polis memuru adayı öğrenci, alımı yapılacakken, POMEM 26. Dönem başvuru sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 

EĞİTİM 28.01.2020, 10:18 28.01.2020, 10:25
POMEM sonuçları için geri sayım başladı

Ekim ayı içerisinde başvuru süreci bitmiş, adaylar da 26. Dönem POMEM sonuçları için Polis Akademisi Başkanlığı’nın resmî internet adresi olan https://www.pa.edu.tr/’yi kontrol etmeye başlamıştı. Peki yakın zamanda açıklanması beklenen POMEM 26. dönem sonuçları ne zaman açıklanır? İşte detaylar…

26. DÖNEM POMEM BAŞVURULARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

26. dönem POMEM başvuru sonuçlarının ocak ayı içerisinde açıklanması bekleniyordu. Polis Akademisi Başkanlığının resmî sayfası olan https://www.pa.edu.tr/ üzerinden sonuçlar açıklanacak. Adaylara posta yoluyla sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek. 26. Dönem POMEM başvuru sonuçlarının açıklanma tarihi net olmazken, her an açıklamanın gelmesi bekleniyor…

BAŞVURU ŞARTLARI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 27. Dönem POMEM başvurularında 18 yaşını tamamlayanlar arasında 1 Ocak tarihiden itibaren 30 yaşından gün almayanların (1 Ocak 1991 ve sonraki tarihlerde doğan) ve Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan (KPSS) 60 puan üzeri almaları durumunda POMEM başvurusunu yapabileceğini duyurdu. 27. dönem POMEM başvuruları için KPSS’de bakanlık tarafından belirlenecek taban puan ya da üzerinde puan almış olmak, (Ön lisans mezunları için 93 puan türünden 65 taban puan veya üzerinde puan almış olmak, Lisans mezunları için KPSS lisans puanı P3 puan türünden 60 olmak.) koşulunu taşımak gerekiyor.

BAŞVURULAR NE ZAMAN ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 27. Dönem POMEM polis alımı başvurusu ile ilgili açıklama yapmadı ancak başvuruların yaz aylarına doğru alınacağı düşünülüyor.

Yorumlar (0)