banner773

Oya Ersoy'dan Bakan'a:Çocuğa yönelik cinsel istismar suçlamasından ceza alan Köse, Marmara Üniversitesine nasıl Bölüm başkanı olmuştur?

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, ABD'de cinsel istismardan ceza alan Köse'nin Marmara Üniversitesi bölüm başkanı olmasını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a sordu.

EĞİTİM 18.01.2021, 14:03
Oya Ersoy'dan Bakan'a:Çocuğa yönelik cinsel istismar suçlamasından ceza alan Köse, Marmara Üniversitesine nasıl Bölüm başkanı olmuştur?

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, ABD’nin Teksas eyaletinde 2015'te çocuk istismarı suçlamasıyla tutuklanarak bir süre cezaevinde kalan Doç. Dr. Abdüssamed Köse’nin, ardından Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölüm Başkanlığına getirilmesini Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’ a sordu.

Çocuğa yönelik cinsel istismar suçlamasından ceza alan Köse, Marmara Üniversitesine nasıl Bölüm başkanı olmuştur?

Ersoy, ABD’de çocuk istismarı suçlaması ile cezaevinde kalan Köse’nin ülkede bırakın üniversite kapısından içeri alınmasını, bölüm başkanlığına getirilmesinin asla kabul edilemeyeceğini söyledi ve derhal Köse’nin akademik unvanları alınarak gerekli işlemlerin hayata geçirilmesinin elzem olduğunu ifade etti.

Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a özellikle şunu sormak istiyorum; ABD’de cinsel istismar suçlaması ile ceza almış olan Köse’nin Marmara Üniversitesine bölüm başkanı olarak görev yapmasına olanak sağlayan kişiler hakkında herhangi bir idari soruşturma başlatılmış mıdır? dedi.

Kadına yönelik şiddet ve çocuğa yönelik cinsel istismar suçtur ve cezasız kalmamalıdır!

Son olarak Ersoy, “kadına ve çocuğa yönelik cinsel istismar ve şiddetin cezasız kaldığı her durumda bu ve benzeri durumlar karşımıza çıkmaktadır. O nedenle bu suçları işleyen kişiler hakkında gerekli işlemler yapılarak suçları cezasız kalmamalıdır” dedi.

Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’ a yanıtlaması istemi ile şu soruları yöneltti.

Bu bağlamda;

1.Çocuğa yönelik cinsel istismardan ceza alan bir görevlinin ülkenin en köklü üniversitesine bölüm başkanı olması kimin veya kimlerin aracılığı ile olmuştur?

2. Milli Eğitim Bakanlığı olarak, ABD’de cinsel istismar suçlaması ile ceza almış olan Köse’nin Marmara Üniversitesine bölüm başkanı olarak görev yapmasına olanak sağlayan kişiler hakkında herhangi bir idari soruşturma başlatılması için talimatınız oldu mu?

3.Köse’nin üniversitedeki görevine getirilmeden önce ABD’de görev yaptığı üniversiteden herhangi bir referans istenmiş midir?

4.Bakanlık olarak Köse’nin Türkiye’de akademik olarak görev yapmasının engellenmesi amacı ile herhangi bir talimatınız var mıdır? Akademik unvanının alınması için herhangi bir girişiminiz oldu mu?

Yorumlar (0)