Orhan Sümer: Yüz yüze eğitimde tedbirler artmalı

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, eğitim öğretim hayatının yeniden yüz yüze başlamasıyla okullarda yaşanan sıkıntılar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

EĞİTİM 12.09.2021, 10:13
Orhan Sümer: Yüz yüze eğitimde tedbirler artmalı

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer "Daha önce sınıfların çok kalabalık olduğunu bu durumun salgın hastalıklara davetiye çıkardığını belirtmiştik. Yüz yüze eğitimim başlamasının ardından bir hafta geçti. Bakanlığın ne yazık ki aldığı bir tedbir yok. Çocuklarımızı kalabalık sınıfların içinde korumasız bırakamayız. Bakanlık mutlaka gerekli tedbirleri almalı, maske, mesafe, hijyen kurallarını uygulayacak yaptırımlar sağlanmalıdır.  Okullara sürekli olarak kaliteli maske, dezenfektan, sabun tedarik edilmeli, teneffüste sınıflar havalandırılmalı, çeşmeler, yüzeyler ve tuvaletler uygun hijyen maddeleriyle bakterilere karşı temizlenmelidir. Çocuklarımız geleceğimiz olduğundan gerekli tedbirler biran önce alınmalı ve bakanlık okullara personel atamalarını acilen yapılmalıdır ."Dedi. 

EĞİTİME İŞKUR ENGELİ

Orhan Sümer "Zor bir zamanda eğitim hayatı yeniden başladı. Okullarımızın birçok eksiğinin yanında personel eksiği de bulunuyor. Covid salgınının gölgesi altında birçok okulumuz personel sıkıntısı yaşıyor. Ancak İŞKUR'dan okullara yapılacak görevlilerde halen eksiklik bulunuyor. Okulların ödeneği olmadığı gibi üzerine bir de iş gücü sıkıntısı yaşanıyor. Çok fazla zaman kaybetmeden ilgili Bakanlığın devreye girmesi gerekmektedir." Dedi.

ÇOCUKLARIMIZ RİSKE ATILMAMALI

Orhan Sümer, "Yüz yüze eğitimin başlamasının ardından bir hafta geçti. Türkiye'nin her yerindeki okullarımızdan aksaklıklar ve sağlık ile ilgili tedbirsiz durumlardan ötürü şikâyet geliyor. Bazı illerimizde öğretmen sendikaları eylem hazırlığı yapıyor. Bu konulardan en önemlisi çocuklarımızın sağlığı. Ne yazık ki henüz Bakanlık yetkileri güven verebilmiş değil. Ne olursa olsun çocuklarımızı riske atmayacak bir uygulamaya geçilmeli."Dedi.
 

Yorumlar (0)