Ömer Faruk Gergerlioğlu:İlk 500'e giren Türk üniversitesi yok!

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e Öğrencilerin ve Öğretmenlerin Sorunlarını Peş Peşe Sıraladı!

EĞİTİM 07.11.2022, 11:26
Ömer Faruk Gergerlioğlu:İlk 500'e giren Türk üniversitesi yok!

İşte Gergerlioğlu'nun o açıklamaları:

Millî Eğitim Bakanlığı en başarısız 2'nci Bakanlık!

Millî Eğitim Bakanlığı, en başarısız bakanlık sırasında 2'nci sırada. Bunu sadece ben söylemiyorum, anket araştırma sonuçlarında 2'nci sıradasınız başarısızlık oranında. Nature Endeksi, Türkiye üniversitelerinin durumunu da ortaya koyuyor. Bakın, burada 2022 sıralamasında kaçıncı sıradayız? Sonlardan 10'uncu sıradayız birçok ülke arasında ve üçüncü dünya ülkeleri arasındayız; Meksika, İran ligindeyiz, Tayland hızla bize yaklaşıyor. Durum son derece kötü.


İlk 500'e giren Türk üniversitesi yok!

2016'da ilk 300 üniversiteye giren 3 Türk üniversitesi vardı, şimdi, ilk 500'e giren Türk üniversitesi yok maalesef. Durum oldukça vahim. Ak Parti hükûmetlerinin en başarısız bakanlığı diye görüyorum, anketler de böyle görüyor.

KHK'li doktorlar özel hastanelerde çalışabiliyorken KHK'li öğretmenlerin özel okulda çalışmasını da engelliyorsunuz!

Binlerce öğretmen mağdur; KHK'yle ihraç edilen ve çalışma izni iptal edilen 55 bin öğretmen var ve bunlar açlık ve susuzluğa teslim edilmiş, terk edilmiş durumda. Özel okullarda çalışmaları da engelleniyor. Çalışma izni iptal edilmiş 20 bin öğretmen vardı ve bunlardan beraat edenlerin öğretmenliğine izin verileceğini belirtmişti Millî Eğitim Bakanlığı ancak binlerce öğretmen -bakın, size soru önergeleriyle de soruyorum- beraat almasına rağmen öğretmenlik yapamıyor. Bu nasıl bir zalimliktir? Anlamak mümkün değil. Buna Anayasa Mahkemesi de karar verdi, ihlal kararı verdi; böyle, beraat alan öğretmenlerin çalıştırılmamasıyla ilgili ihlal kararı vermesine rağmen hâlen bu hukuksuzluk devam ediyor, valiliklerin insafına bırakıyorsunuz ve KHK'li öğretmenlerin özel okulda çalışmasını da engelliyorsunuz. Oysa doktorlar özel hastanelerde çalışabiliyorlar.

    

PDR'cileri bitirdiler!

PDR'ciler, birçok kadro açılması gerektiği ve kendilerine kadro hakkı tanınmadığından çok şikâyetçiler.

Okul aile birliklerinden çalıştırılan personele kadro verilmeli!

Okul aile birliklerinde personeller var ve kadrolu olamıyorlar; okul aile birliklerinin insafına terk edilmiş. Bu kadro meselesinin bir şekilde halledilmesi gerekiyor.

    

Kocaeli Üniversitesi birçok ihale yolsuzluğu Sayıştay tarafından tespit edildi!

Özellikle vekili olduğum il, Kocaeli Üniversitesi birçok ihale yolsuzluğu Sayıştayın tespitiyle ortada. Görevde oldukça önemli usulsüzlükler çıktı, mülakat usulsüzlükleri ortaya çıktı.

Özel okul öğretmenleri sömürülüyor!

Özel okul öğretmenlerinin taban maaşlarıyla ilgili sıkıntıyı gündeminize almanız gerekir. Sömürülüyorlar.

Okul kantinleri çok pahalı!

Okul kantinleri çok pahalı, gerçekten, fakir öğrenciler çok zor durumda. Mesela, Kocaeli'nden bir örnek vereyim: 14 liralık et döner, geçen sene 14'tü, şimdi 30 lira olmuş; tavuk döner geçen sene 10 lirayken şimdi 18 olmuş. Veliler bunu bize aktarıyor ve "Ne yapalım?" diyorlar.

    

Ücretli öğretmenlerin İktidara yakın kişiler merkeze uzak olanlar köylere gönderiliyor!

Ücretli öğretmenlerden iltimasla ilgili çok başvuru alıyoruz ve size de iletiyoruz. İktidara yakın kişiler merkezlerde görevlendirilirken, torpili, iltiması olmayanlar köylerde görevlendiriliyorlar maalesef.

Sıradan bir basın açıklamasına katıldığı için öğretmenler 375 sayılı KHK'nin 35'inci maddesine göre zulüm görüyorlar.

Burdur Mehmet Akif Üniversitesi mezunlarından başvuru aldım, birçok öğretmen arkadaştan. On yıl olmuş, öğretmen olmuşlar; 2012 yılında Roboski, Tahir Elçi açıklamalarına katıldıkları için açığa alınmışlar yani sıradan bir basın açıklamasına katıldığı için 375 sayılı KHK'nin 35'inci maddesine göre böyle bir zulüm görüyorlar.


Kayıt ücretleri alınmaya devam ediliyor!

Kayıt ücretleri noktasında çok sıkıntı var; inkar ediliyor ama birçok okuldan veliler bize -işte, soru önergelerimize yansıyor- kayıt ücreti talep edildiğini söylüyorlar.


Öğrenciler okula aç geliyor!

Okullarda öğrencilere en azından bir öğün yemek verilmesi yönünde soru önergemiz de var, diğer arkadaşlar da gündeme getiriyor fakat bu konuda bir ilerleme kat edilmiyor. Kur korumalı mevduata milyarlarca liranın gittiği bir ülkede, maalesef, öğrenciler aç susuz bir şekilde sınıflarda...

Atama bekleyen engelli öğretmenlere çözüm bulunmalı!

Atama bekleyen engelli öğretmenlerin de durumları vahim. Özellikle, son derece dezavantajlı bir grup olarak söylüyorum.

Kürtçe seçmeli ders meselesi yürümüyor Sayın Bakan!

Kürtçe seçmeli ders meselesi yürümüyor Sayın Bakan. Bakın, çok açık; bize birçok başvuru geliyor. Ya öğretmen yok ya da sınıf açılmıyor ve Kürtçe seçmeli ders meselesi...

Yorumlar (0)