Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan LGS sınavı açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 6 Haziran'da yapılan LGS sınavının ardından gündeme gelen, soruların daha önce bir yayınevinde yayınlandığı iddialarını reddetti. Selçuk, sınavın iptal edilmeyeceğini söyledi.

EĞİTİM 21.07.2021, 10:27
Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan LGS sınavı açıklaması!

Sınav sorularının daha önce bir yayınevi tarafından yayınlandığı iddialarını 'asılsız' olarak niteleyen Selçuk, “Sınav sorularının benzerliğine yönelik iddialar asılsız olup somut hiçbir belgeye dayanmamaktadır. Sınav gizlilik ve güvenlik kriterleri doğrultusunda sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmiştir” dedi.

LGS sınavında daha önce bir yayınevinde yayınlanmış soruların sorulduğu iddiasını Meclis gündemine taşıyan bir diğer isim, Bağımsız Adana Milletvekili İsmail Koncuk oldu. Sinan Kuzucu Yayınlar sahibinin sosyal medya hesabından yayınladığı videoda "Dün inceledim bütün soruları, hep içinde yanıtları var" ifadelerini kullandığını belirten Koncuk, Selçuk’un yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

1 milyon 243 bin 801 öğrencinin katıldığı 2021 LGS'de özellikle matematik sorularının, adil bir şekilde sorulduğunu düşünüyor musunuz?
Pandemi döneminde verilen eğitim düzeyi ile sınav sorularının zorluk derecesi örtüşmekte midir?
2021 LGS ile "Sinan Kuzucu Yayınlarının" soruları ile LGS sorularında benzerlik olduğu iddiaları doğru mudur? Konuyla ilgili iddialar ve çıkan video sonrasında inceleme başlatılmış mıdır?
2021 LGS'de hangi derslerde ve kaç soruda, Sinan Kuzucu Yayınlarının soruları ile benzerlik bulunmaktadır? Benzerlik taşıyan sorularının iptali söz konusu mudur?
2021 LGS'nin iptal edilmesi düşünülmekte midir?

Yorumlar (0)