Mili Eğitim Bakan Yardımcısı'ndan 'boşluğu doldurun' çağrısı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, özel okul sahiplerinden Maarif Vakfı işbirliği ile yurtdışında okul açmalarını istedi.

EĞİTİM 27.01.2017, 10:45 27.01.2017, 10:45
 Mili Eğitim Bakan Yardımcısı'ndan 'boşluğu doldurun' çağrısı

Orhan Erdem; “Bir zamanlar ‘iyi niyetle baktığımız hain terör örgütü başımıza neler getirdi gördük. Dikkatli davranmamız gerekiyor. Yurtdışında da boşluk oldu, bu heyecanı gelin birlikte paylaşalım. Maarif Vakfı ile işbirliği yapın, yurtdışında istediğiniz ülkelerde devletle ortak olun ya da kendiniz okul açın. Bu yapının yayıldığı ülkelerde bu okullara çocuklarını gönderenler çaresiz oluyor. Devlet yetişmeye çalışıyor ama yeterli değil” dedi.

 

Cumhuriyet'ten Figen Atalay'ın haberine göre, Türkiye Özel Okullar Derneği’nin Antalya’da düzenlediği “Eğitimde Öngörüler” başlıklı Geleneksel Eğitim Sempozyumu başladı. Sempozyumda üç gün boyunca eğitimin geleceğine ilişkin 12 konferans verilecek.

 

15 çalıştay düzenlenecek

 

Açılış konuşmasını yapan Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Eş Başkanı Cem Gülan. “Gelişmelerden en büyük payı eğitim aldı. Evet yine okullar, yine öğrenci ve öğretmenler var ve yine topluca eğitim yapılıyor. Ancak eğitimde teknoloji kullanımı, uzaktan öğretim gibi pek çok avantaj eğitimi destekleyen unsurlar haline geldi. Birçok insan gelinen noktanın son nokta olmadığını, hatta bundan sonraki gelişmelerin daha şaşırtıcı daha büyük olacağını düşünüyor” dedi.

 

Yeni fikirler

 

Finlandiya Ankara Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Jussi Soini da yaptığı konuşmada, Finlandiya’daki eğitim sisteminin en önemli amacının yüksek kaliteli eğitime eşit erişim olduğunu belirterek, “Eğitimde en önemli şey, yeni fikirlere açık olmak. Eğitimde kullanılan eski sistemlere geri dönmenin imkânı yok” dedi.

 

Yorumlar (0)