KYK burs başvuru sonuçları için kritik tarih!

KYK burs sonuçları için beklenen tarihler geldi! Geçtiğimiz yıl sonuçların açıklanması yaklaşık bir ay sürmüş ve kasım ayı içerisinde açıklanmıştı. KYK burs sonuçları yapılan değerlendirmelerin ardından erişime açılacak. Geçtiğimiz yıl KYK burs başvuru sonuçlarının 23 gün içerisinde açıklandığı ele alındığında, bu yılki KYK burs başvuru sonuçlarının bugünlerde açıklanması bekleniyor. Öğrenciler merakla burs sonuçlarını bekliyor.

EĞİTİM 13.11.2018, 09:12 13.11.2018, 09:12
KYK burs başvuru sonuçları için kritik tarih!

KYK burs başvuru sonuçlarının açıklanacağı günün resmi olarak bildirilmemesi çeşitli tahminlerin yapılmasına neden oldu. KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları için en önemli ipucu geçtiğimiz senenin sonuç açıklama tarihi. Kredi ve Yurtlar Kurumu eğer geçen seneki düzenle açıklarsa, sonuçların bugün ya da yarın açıklanması bekleniyor. İşte KYK burs sonuçları hakkında ayrıntılar…

KYK BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

KYK BURSLARI KAÇ LİRA OLACAK? İŞTE KREDİ VE BURS ÜCRETLERİ…

2018-2019 tarihlerinde KYK burs ücretleri; Lisans bölümlerinden okuyan öğrenciler 500 Türk Lirası, Yüksek Lisansta 1.000 Türk Lirası, Doktorada 1.500 Türk Lirası burs-kredi imklanlarından yararlanılacak.

shutterstock_780647377

BURS ALANLAR İÇİN DERS ORTALAMASI ÇOK ÖNEMLİ

Kurumun açıklaması: Kurumumuzdan burs/öğrenim kredisi alan öğrencilerin başarı durumları YÖK Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden sorgulanmaktadır. Hazırlık sınıfı öğrencileri hazırlık sınıfını geçerek bir üst sınıfa başlamaları, diğer sınıflarda ise 4′ lük sistem üzerinden diploma notu 2 ve üzeri, 100' lük sistem üzerinden diploma notu 53,33 ve üzeri olan öğrenciler başarılı olarak değerlendirilmesi hususu Kurum Yönetim Kurulu tarafından karara bağlanmıştır. Diploma notu bu puanların altında kalan veya hazırlık sınıfını geçemeyen öğrencilerin bursu öğrenim kredisine dönüştürülmektedir.

Yorumlar (0)