İstanbul'dan Şırnak'a eğitim köprüsü kurdular

İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri, Şırnak’taki bir anaokulundan gelen yardım çağrısı üzerine harekete geçti. Üniversitede 2 hafta süren yardım kermesi düzenleyen öğrenciler, satışlardan elde edilecek gelirlerle anaokulunun temel ihtiyaçlarını karşılayacak.

EĞİTİM 06.03.2019, 10:30 06.03.2019, 10:30
İstanbul'dan Şırnak'a eğitim köprüsü kurdular

Üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve GastroArt Kulübü öğrencileri, Şırnak’taki bir anaokulunun öğretmeninden gelen yardım çağrısı üzerine çalışmalara başladı. Kermes organize eden öğrenciler, burada kendi yaptıkları zeytinyağlı yemekleri, gözlemeleri ve tatlıları sattı. Kermesin gelirleriyle ise anaokulunun temel ihtiyaçları arasında olan elektrikli ısıtıcı, boya kalemi, resim defteri, oyuncak, hikâye kitabı, diğer etkinlikler için kullanılacak malzemeler ve kıyafet temin edildi. Kermesi organize eden öğrenciler, Şırnak'taki kardeşlerinin eğitimine destek verecek olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirttiler. 

Kermesin son derece ilgi gördüğünü ifade eden Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Emine Olum, öğrencilerin kendi harçlıklarını, zamanlarını ve emeklerini ortaya koyarak sergiledikleri bu sosyal sorumluluktan ötürü öğrencilerle gurur duyduğunu dile getirdi.

İSTANBUL, (DHA) 

Yorumlar (0)