Diyanet müfredatı deliyor

Müfredat 4'üncü sınıf dese de 4 yaşa din eğitimi devletin resmi okullarında başladı.

EĞİTİM 13.03.2020, 13:40
Diyanet müfredatı deliyor

Diyanet kurslarında 4-6 yaşa verilen tartışmalı din eğitimi şimdi de Sakarya, Edirne, Amasya, Adıyaman, Rize gibi birçok ilde resmi devlet okullarındaki ana sınıflarında başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, “Değerler Eğitimi” adı altında 5 yıl önce Sakarya’da, 4-6 yaş grubu çocuklara din eğitimi başlattı. Sayıları 554’e çıkan bu Kuran  kurslarında 5 yıl önce 15 bin 265 çocukla başlayan eğitim, 40 kat artarak şimdi 618 bin 402 çocuğa ulaşıtı. Din görevlisi sayısı da 8 bin 471’e çıktı.
“Derste öğretmenler sınıftan çıkarılıp imamlar derse giriyor. Karşı çıkan velilerin çocukları sınıftan çıkarılıp okulda boş boş bekletiliyor” iddiaları mahkemeye taşınıyor

Sakarya, Edirne, Amasya, Adıyaman, Rize gibi bir çok ildeki resmi ilkokul, ortaokul ve liselerde ana sınıfı açılarak eğitim başladı.

MEB, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini ilkokul 4'üncü sınıfta başlatırken, Diyanet müfredat dışı din eğitimini okullarında ana sınıfı öncesinde başlatmış oldu. Eğitim, Talim Terbiye Kurulu denetimi dışındaki kitaplarla yapılıyor.

Atatürk Ortaokulu'nda açıldı
Adıyaman Besni Atatürk Ortaokulu'nda 4-6 yaş din eğitim 3 yıldır müfredata aykırı yapılıyormuş. Dönemin Besni Müftüsü Hanifi Damar, “Atatürk Ortaokulu ana sınıfında 4-6 yaşa çok ciddi bir dini eğitimi vereceğiz. Dini şuur aşılıyoruz. Allah, maddi/manevi muzaffer eylesin. Çocuklar, küçük yaştan itibaren Elif, Ba okuyup, Kuran-ı Kerim harflerini tanıyacak. okullarda sayıyı çok ciddi arttıracağız” diyor.

SÖZCÜ/ Sultan UÇAR

Yorumlar (0)