Demet Evgar, YÖK'e Tepki Gösterdi

YÖK, 10 Ekim'de gerçekleştirdiği toplantıda 14 yükseköğretim programından özel yetenek sınavı şartını çıkardı. Oyuncu Demet Evgar karara tepki gösterdi.

EĞİTİM 16.10.2019, 12:30
Demet Evgar, YÖK'e Tepki Gösterdi

Oyuncu Demet Evgar, Yükseköğretim Kurulu'nun, 14 yükseköğretim programından özel yetenek sınavı şartını çıkarmasına tepki gösterdi.

Yükseköğretim kurumlarında bugüne kadar özel yetenek sınavı ile öğrenci alan 14 bölüme, 2020 YKS’de merkezi yerleştirme ile öğrenci yerleştirilmesine karar verildi.

Kamuoyunun büyük tepki gösterdiği karar hakkında sosyal paylaşım sitesi Instagram'dan paylaşımda bulunan Evgar, “Bu karar ülkenin geleceğine ihanettir” yazan bir görseli paylaştı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Evgar, “Her insan bir yetenekle gelir hayata. Ve kimsenin yeteneği bir diğerinden daha az değerli değildir. Her bireyin kendine ait yeteneğiyle parlaması, o insanın yegâne hediyesidir… YÖK’ ün, bu kararını tekrar gözden geçirmesini istiyoruz. Bu karar; o dalda yeteneği olmayan öğrenci için de bir kandırmaca olacaktır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)