Cihat Kora Anadolu Lisesi'nden uluslar arası temsil

Cihat Kora Anadolu Lisesi First Lego Leaque Takımı ülkemizi temsil edecek

EĞİTİM 17.03.2019, 09:36 17.03.2019, 09:36
Cihat Kora Anadolu Lisesi'nden uluslar arası temsil

Cihat Kora Anadolu Lisesi First Lego Leaque Takımı RoboKodHighFive, sağlam mekanik prensiplerini en iyi anlayan, uygulayan, en dayanıklı, tutarlı ve güvenilir robotu üreten takıma verilen “Mekanik Tasarım Ödülü”nü alarak Türkiye’yi Open International Championship’da ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

 

“Bilim Kahramanları Buluşuyor” “First Lego Leauge” 15. Sezon Ulusal Turnuvası 9-10 Mart 2019 tarihlerinde Gaziemir İzmir Fuar alanında gerçekleştirildi. Turnuvaya Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen 62 takım katıldı.  “Proje”, “Özdeğerler”, “Robot Tasarım-Programlama” ve “Robot Maçları” ile çeşitli alanlarda gerçekleştirilen turnuvada bu yıl “IntoOrbit (Yörüngede)” teması ile uzay ve uzay yolculuğu hakkında çeşitli sorunlara çözüm arayan gençler “Umut Bilimde” dedi.Cihat Kora Anadolu Lisesi FLL Takımı RoboKodHighFive,sağlam mekanik prensiplerini en iyi anlayan, uygulayan, en dayanıklı, tutarlı ve güvenilir robotu üreten takıma verilen “Mekanik Tasarım Ödülü”nü alarak önemli bir başarıya imza attı.RoboKodHighFiveayrıca “Uluslararası Turnuvaya Katılma Ödülü”nü kazanarak 22-25 Mayıs 2019 tarihlerinde İzmir'de düzenlenecek  “Open International Championship" akatılma hakkını elde etti. RoboKodHighFive ilk defa katıldıkları bu turnuvada hem uluslararası bir başarıyı hem de ülkemizi temsil etme heyecanını Cihat Kora Anadolu Lisesi’ne kazandırdı.

 

“Başarı asla tesadüf değildir”

 

Turnuvaya hazırlık süreciyle bizzat ilgilenen Okul Müdürü Süleyman Yetişken’in“Başarı asla tesadüf değildir” anlayışıyla öğrencilereverimli bir çalışma ortamı oluşturmak için her türlü imkanısağladığı belirtildi. Cihat Kora Anadolu Lisesi First Lego Leaque Takımı RoboKodHighFive Open International Tourment’da İzmir İl Müdürü Dr. Ömer Yahşi, Şube Müdürü Dr.Mehmet Büküm, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu’nun desteklediği ve devlet okullarının “First LegoLeague” turnuvalarına katılımını sağlayan İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) , EGE Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi, İzmir EBA ekibi de bu turnuvalarda önemli görevler üstlendi. Ayrıca 22 RoboKod takımı ulusal ve bölgesel turnuvalarda daima birbirlerini destekleyip dayanışma ve birlik olma ruhunu gösterdi. Bilimin evrensel diliyle teknolojinin öncüsü olmayı amaç edinen RoboKodHighFive ve takım koçları Neslihan Yıldırım Çayırcı, Çağdaş Çayırcı çalışmalarıyla fuardaki gözde takımlar arasında yer aldı.

Yorumlar (0)