banner773

CHPLİ VEKİL OKULLARIN SORUNLARINI SAYDI AMA SAY SAY BİTMEDİ!

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel okulların acil çözülmesi gereken sorunlarını sıraladı. Say say bitmedi.

EĞİTİM 17.09.2021, 15:57
CHPLİ VEKİL OKULLARIN SORUNLARINI SAYDI AMA SAY SAY BİTMEDİ!

Okullarla ilgili çok çarpıcı veriler sıralayan Adıgüzel şunları belirtti:

 

“Yüz yüze eğitim başladı ancak okullar hazır değil. Çoğu okulda sadece 1 hizmetli görev yapıyor. 1500 öğrenci, 30 dan fazla tuvalet, 15 e yakın koridor… bu kadar alanı tek bir hizmetli temizleyemez. Kaldı ki kaloriferlerin yakılması ve yemek dağıtımı gibi tüm hizmetlerin bir kişiyle yürümesi mümkün değil. Dolayısıyla öğretmenler oklun temizlik işlerine destek vermek durumunda kalıyor. Hem de Pandemi koşullarında…

Kabul edilebilir bir durum değil. Madem yüz yüze eğitime açacaktınız, neden bu personel eksiklerini tamamlamadınız?

Bizim İŞKUR üzerinden gördüğümüz bu eksiklerin Ekim ve Kasım aylarında tamamlanacağı. Demek ki planlamaları doğru dürüst yapmıyorsunuz. Bu durumun bir an önce düzeltilmesi için gerekirse valilikler ve yerel yönetimler eliyle bu kısa sürenin personel açığının tamamlanması için çözüm üretilmesi lazım.

Diğer bir konu da; yıllardır söylediğimiz her kamu okuluna bir sağlık personeli görevlendirin. Teklifler verdik dikkate alınmadı. Pandemide en kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımızın başlarına bir tane sağlık görevlisi koyamıyorsak bu devlet devlet değildir.

Yine çok önemli bir konu güvenlik görevlisi binin üzerinde öğrencisi olan şehir merkezinde okullarımız var ve dışarıdan tehlikelere açık. Uyuşturucu ve başka tehditlerin bertaraf edilmesi için okullara mutlaka güvenlik görevlisi şart.

Ayrıca okullarımızın fiziki koşulları yetersiz.

Örneğin Ordu’daki 41 okulun 1,5 yıl önce yapılan testlerde depreme dayanıklılığı olmadığı için tadilatı ya da yıkımı kararı alınmıştı. 1,5 yıl boyunca gerekli tedbirleri almadılar şimdi tam okullar açıldı okullarda tadilat işlerine başladılar.

Bütün bu işlerin buralara gelmesinin sebebi şu kendi yandaş firmalarına bu işleri vermek için zamanı kolladılar. Onlar da kendi işlerini bırakıp yapmadıkları için şimdi eğitim sezonunda yapıyorlar. Bu nedenle çocuklarımız bu eziyeti çekiyor. Bu işlerden vazgeçin. Okulların birçoğunda dersliklerde 30-40 öğrenci var. Pandemi koşullarına uygun değil. Derhal ek derslik açarak öğrencilerimizin Pandemi koşullarına uygun eğitim almasını sağlayın.

Diğer bir konu, ders saatlerinin kısaltılarak öğrencilerin toplu kapalı mekânda bulunma sürelerinin düzenlenmesi okullarda acil çözüm bekleyen konular arasındadır.

Yorumlar (0)