CHP'li Tığlı, KYK Yurtlarında ki şort ve kısa pantolon yasaklarını TBMM gündemine taşıdı

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “Bilimin ve aydınlanmanın merkezi olan üniversitelerimize her ne amaçla olursa olsun yasak getirmek, öğrencileri hedef göstermek ve ötekileştirmek çağ dışı kalmış bir zihniyetin ürünüdür” dedi.

EĞİTİM 21.04.2022, 14:19
CHP'li Tığlı, KYK Yurtlarında ki şort ve kısa pantolon yasaklarını TBMM gündemine taşıdı

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) kampüs içinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)’na ait erkek öğrenci yurdunda ki misafirhane ve kantinlere şort ve kısa pantolon ile girilmesinin yasaklanmasını meclis gündemine taşıdı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin KYK yurtlarında erkek öğrencilerin misafirhane ve kantinlere şort ve kısa pantolon ile alınmamasının gerici bir davranış olduğunu ifade eden Tığlı, Bakan Kasapoğlu’na “bu karardan dönülmesi için KTÜ kampüsü içinde bulunan KYK Müdürlüğüne bir talimatınız olacak mı?” diye sordu.

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı’nın Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na yönelttiği sorular şöyle:

Bu karar Trabzon Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün oluru ile mi alınmıştır?  
 

Kampüs içindeki yurtlarda bulunan yemekhane ve kantine, kısa pantolon ve şort yasağı getirileceğinden sizi haberdar ettiler mi?
 

Şort ve kısa pantolon giyen öğrencilerin kantin ve yemekhaneye girmesini yasaklatmak hangi sosyal ve kültürel amaca hizmet etmek için alınmıştır?
 

Bu karardan dönülmesi için Karadeniz Teknik Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğüne bir talimatınız olacak mıdır?
 

Yorumlar (0)