CHP'li Şevkin:“Öğretmenler yaz tatilinden olacak”

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, MEB’in öğretmenlere yönelik yaz tatili boyunca eğitim programı düzenlemesini meclise taşıdı

EĞİTİM 26.05.2022, 11:49
CHP'li Şevkin:“Öğretmenler yaz tatilinden olacak”

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, öğretmenlerin yaz tatilinde eğitim programına alınmasını eleştirdi.
Millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) öğretmenlerin yaz tatilini hesaba almadan uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için 18 Temmuz ve 5 Eylül tarihleri arasına eğitim programı yaptığını kaydeden Dr. Şevkin, eğitimlerin yüz yüze mi yoksa uzaktan eğitimle mi yapılacağının hâlen netlik kazanmadığını, yaz tatilinde köyüne, memleketine, anne babasının yanına gidecek öğretmenlerin durumunun göz önüne alınmamasının yanlışlığına işaret etti.
“YANLIŞTAN DÖNÜN”
Eğitimin eylül ayından başlayarak akşam saatlerinde gerçekleştirilebileceğini ancak MEB’in maalesef bu yöntemi denemediğini kaydeden CHP’li Dr. Şevkin, “Bu nedenle öğretmenlerin tatil hakları da engellenmiştir” dedi.
Sınav için yine şartlı kurs düzenlenmesinin de yanlışlığına dikkat çeken Dr. Şevkin, “İlk defa yönetici olacak öğretmenlerin ise son dört yıl içinde aldıkları ödüller göz önünde bulundurulacak, bu da önceki yıllarda ödül alan öğretmenlere karşı büyük bir haksızlıktır” diye konuştu.
CHP’li Dr. Şevkin, “MEB'i yanlışlarını düzeltmeye davet ediyorum” ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)