CHP'Lİ SERKAN TOPAL'DAN KPSS AÇIKLAMASI:GENÇLERİMİZİN UMUTLARI ÇALINDI

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, ÖSYM’de yaşanan KPSS skandalı ile ilgili olarak TBMM’de basın açıklaması yaptı.

EĞİTİM 04.08.2022, 22:52
CHP'Lİ SERKAN TOPAL'DAN KPSS AÇIKLAMASI:GENÇLERİMİZİN UMUTLARI ÇALINDI

ÖSYM’de yaşanan KPSS skandalı ile ilgili olarak TBMM’de basın açıklaması yapan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, "Türkiye ne yazık ki skandallar ülkesi oldu. Kamu idaresi tel tel dökülüyor. Artık her sabah hangi skandal ile uyanacağımızı, her akşam hangi skandal ile uyuyacağımızı bilmiyoruz. Ülkede en çok okunan gazete resmi gazete oldu. İnsanlar gece yarısına kadar resmi gazeteyi bekliyorlar, kim görevden alınmış kim affını istemiş, bunları takip ediyorlar. Devlet ciddiyetimiz kayıp olmuş. Ortak akıl yok olmuş, her şey tek kişinin keyfine bırakılmış.  Türkiye böyle ucube bir yönetim anlayışını hak etmiyor" dedi.

Türkiye’nin adeta skandallar ülkesi olduğunu ifade eden Topal, İşte bu skandalların son merkezi ne yazık ki ÖSYM oldu. Biz ÖSYM’yi eskiden Öğrenci seçme merkezi olarak bilirdik. Her ne kadar adı sonradan Ölçme ve Yerleştirme merkezi olsa dahi hafızalarımızda böyle kaldı.

Şimdi ne yazık ki bu güzide kurum Skandal üretme merkezi oldu. Ne zaman bir sınav yapılsa ardından bir skandal çıkıyor. FÖTÜ’nün Devlete yerleşme merkezi olarak kullandığı bu kurum, öyle anlaşılıyor ki şimdi yine birilerinin devlete sızma merkezi olarak kullanılıyor.

Eskiden sorular çalınırdı şimdi sorular dağıtılıyor. Soru bankası kimin elinde, devletin kurumları da bilmiyor, İfadelerini kullanan Serkan Topal, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

İKİ SAATTE SAĞLIKLI SONUÇ ALINAMAZ

Şimdi yaşanan son skandala bir göz atalım. 31 Temmuz’da sınav yapıldı ve akşamına cevap anahtarı yayınlandı.  2 Ağustos’ta yani 2 gün sonra bu soruların bir yayınevi tarafından daha önce yayınlandığı iddiaları ortaya atıldı. Ortaya çıkan bu iddialar kimi belgelerle desteklendi. Yani sadece kafa karışıklığı yaratmadı çok ciddi şüpheler doğurdu. Bunun üzerine ÖSYM 2 saat sonra bu belge ve bilgilerin asılsız olduğu konusunda açıklama yaptı. Şimdi bir an düşünün bir konuyu araştırıyorsunuz. Sadece İnterneti taramaya kalksanız 2 saate bitiremezsiniz.

ÖSYM bu iki saat içinde tüm araştırmaları yapıyor, kurum içindeki incelemelerini bitiriyor, ilgili yayınevi ile görüşüyor ve soruların çalınmadığına karar veriyor.Valla ÖSYM’nin bu yüksek performansına şaşırdık! Şimdi kamu vicdanına sesleniyorum. Bu açıklama sizi tatmin ediyor mu?

Şahsen bizi tatmin etmiyor. Sayın Cumhurbaşkanı da tatmin olmamış ki ÖSYM Başkanını görevden aldı.

GENÇLERİMİZİN UMUTLARI ÇALINDI

KPSS hayati bir sınavdır. Bu sınavlar insan yaşamını doğrudan etkiler. Bir anne baba düşünün, çocuğunu binbir güçlükle okullara gönderiyor. Üniversite bitiyor, yetmiyor. Tekrar dershaneye gönderiyor ki KPSS de başarılı olsun ve işe yerleşerek hayatını kursun.

KPSS’ye çok zengin çocukları girmez arkadaşlar. Bakın sınava girenlerin çoğunluğu dar gelirli ailelerin çocuklarıdır. Umutları bu sınavlardadır.

Yıllarca Fetö’nün çaldığı umutlarını, bu defada bizzat ÖSYM çalıyor. Umut çalmak, umut kırmak bedeli para pul ile ölçülecek değerler değildir, arkadaşlar.

Hiç kimsenin, bu ülkenin çocuklarını devletten soğutmaya, kurumlara olan güvenini yok etmeye hakkı yoktur.

Bu çocuklar bu vatan için yeri geldiğinde canını seve seve verenlerdir. Ya da canını bu ülke için gözünü kırpmadan vereceklerin evlatlarıdır.

Şimdi soruyorum, bu evlatların gelecekleri ile daha da önemlisi ümitleri ile oynamaya hakkımız var mı?

DEVLETTE ÇÜRÜMÜŞLÜK VAR

Bu iş sadece ÖSYM başkanını görevden alma ile kapatılamaz. Sayın ÖSYM Başkanını 2018 de bu göreve Sayın Cumhurbaşkanı getirdi. Sayın Cumhurbaşkanı yeni sistem gereği her şeyin sorumlusudur. Zaten iyi olan her şeyi ben yaptım diyor. O zaman ÖSYM deki bu skandalın siyasi sorumlusu da bizzat Sayın Cumhurbaşkanıdır. Bu sorumluluktan ÖSYM başkanını azlederek kurtulamaz. Bu azil sonrası anlıyoruz ki, 2018 den sonraki tüm sınavlar şaibelidir.

Şimdi diyoruz ki, Asıl görevden alınması gereken bu iktidardır. Az kaldı, Milletimiz bu iktidarı sandıkta görevden alacak azledecektir.  Çünkü asıl sınavı geçemeyen, sınıfta kalan bu iktidarın kendisidir.

Sayın Cumhurbaşkanı Devlet Denetleme Kurulunu harekete geçirdiğini açıkladı. Bu sınav yetmez DDK 2018 den beri tüm sınavları denetlemeli ve toplumu aydınlatmalıdır. ÖSYM sadece başkandan oluşan bir kurum değildir. Burada sorumluluk sahibi kimler varsa soruşturulmalıdır. Bu yayınevleri kimindir. Bu kadar soruları nerden biliyorlar? Bunların ÖSYM ile bağlantısı nedir? Herhangi bir dini gurupla ilişkileri var mıdır?

Bu nasıl bir deneme sınavıdır? Soru aynı. Cevap şıkları aynı, hatta ne garip ki soru numaraları dahi aynı? Böyle bir deneme sınavı gördünüz mü? Bu adeta deneme değil, aslına uygun sınav tatbikatıdır.  Bu yayın evleri de çok ciddi anlamda araştırılmalıdır.

Arkasında kimler var tespit edilmelidir. Aksi halde bu çürümüşlük devleti kemirmeye devam eder.

DDK milletimiz müsterih olsun açıklamasını yapıyor.

Ya bazı sorular iptal edilir veya sınav iptal edilir, diyorlar.

Aylardır sınava hazırlanan gençlerin bu açıklamalar karşısında müsterih olma şansı var mıdır?

O soruları çalanların- çaldıranların yüzünden, hakkı ile cevap veren çocuklarımızın emeği ne olacak? Sönen umutları ne olacak?

Bunun bedelini kim ödeyecek?

Şimdi son dakika olarak Sınavların İptal ettiğini açıkladı. DDK İptal gerekçesini derhal açıklamalı ve sorumluları adalete teslim etmelidir.

ÖSYM ÜZERİNDEN SİYASİ VESAYET KALDIRILMALIDIR

2018 den bu güne ÖSYM’de işe girenler kimlerdir? Hangi gerekçelerle işe alındılar. Tüm bunlar araştırılmalı ve kamuoyu aydınlatılmalıdır. Her sınav sonrası ÖSYM’nin şaibe altında kalması sadece kurumu değil aynı zamanda devlet organlarını da yıpratmaktadır. Bu devlet, bu ülke hepimizindir. Birilerinin babasının çiftliği değildir.

Buradan iktidara çağrı yapıyoruz. Gelin ÖSYM’yi yeniden yapılandıralım ve bağımsız bir kurum haline gelsin. ÖSYM yönetiminde Muhalefet partileri dahil ilgili kurum ve kuruluşlar temsil edilsin.

ÖSYM üzerinden siyasi vesayeti kaldıralım. Soru bankası gibi hassas konuları güvenli hale getirelim. Sınav sorularını oluşacak kurul,  binlerce soru arasından kura ile belirlesin.

SORUMLU HÜKÜMETTİR

Olay vahim olmakla beraber aynı zamanda çok üzücü ve utanç vericidir. Türkiye çocuklarının sınavını dahi yapamayan bir ülke konumuna düşürülmüştür.  Ülkede her olumsuz olayı birilerine yükleyen iktidar şimdi ne diyecek?  Bunun içinde CEHAPE derse şaşırmayın. Hatta Bay Kemal derse hiç şaşırmayın.

Çünkü insanlar korkuları ile uyurlarmış. O korkular rüyalarını da yönlendirir.. Onlar korksunlar. Ama milletimiz rahat olsun. CHP Cumhuriyetin sigortasıdır.

Bizler gençlerimizin umutları ile oynayanların peşini bırakmayacağız. Haklarını savunmaya devam edeceğiz.

Tüm mücadelemiz gençlerimizin geleceği, hak ve adalet içinde yaşayacakları bir ülkeyi kurmak içindir.

Az kaldı. Bu ülkede hak ve adalet yeniden tesis edilecek. Milletimiz bilecek ki, Ankara’da onların haklarını koruyan bir iktidar var. Ankara’da adalet var.. Ankara’da hukuk var. Ankara’da güven duyacakları Devlet var..

Çünkü Ankara’da Saray’ın değil halkın İktidarı olacak.

Yorumlar (0)