CHP'li Sarıbal'dan haremlik selamlık çıkışı:Toplumu ayrıştırmak istiyorlar

CHP Bursa Milletvekili ve PM Üyesi Orhan Sarıbal, Bursa’da bir ortaokul müdürünün kız ve erkek öğrencilerin ayrı sıralarda oturmaları için öğretmenlere yazı göndermesini eleştirdi.

EĞİTİM 24.03.2022, 12:37 24.03.2022, 12:39
CHP'li Sarıbal'dan haremlik selamlık çıkışı:Toplumu ayrıştırmak istiyorlar

CHP Bursa Milletvekili ve PM Üyesi Orhan Sarıbal, Bursa’da bir ortaokul müdürünün kız ve erkek öğrencilerin ayrı sıralarda oturmaları için öğretmenlere yazı göndermesini eleştirerek, “Müdür burada sadece oyunun bir parçası. İktidar karma eğitimi yok etmek, her zaman yaptığı gibi toplumu din-inanç üzerinden ayrıştırmak istiyor” dedi.

Bursa Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın’ın, okuldaki kız öğrencilerle erkek öğrencilerin ayrı sıralara oturtulması için öğretmenlere yazı göndermesi Eğitim – Sen Başkanı Nejla Kurul, Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy’un da aralarında bulunduğu Bursa Demokrasi ve Emek Platformu üyeleri tarafından protesto edildi.

Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu önünde gerçekleşen protesto eylemine destek veren CHP Bursa Milletvekili ve PM Üyesi Orhan Sarıbal, iktidarın ülkenin gerçek gündemi olan yoksulluğun, açlığın üstünü kapatmak için toplumu ayrıştırıcı eylemlerinden bir tanesini daha ortaya koyduğunu ifade etti. Söz konusu girişim ile ülkemizdeki “karma eğitim”in bitirilmek istendiğini kaydeden Sarıbal, “İktidarın derdi burada, Bursa’da bir okuldan bir müdürle karma eğitimi yok etme çabası içerisinde yeni bir bomba atmaya çalışıyor toplumun içerisine” diye konuştu. Sarıbal, şunları söyledi:

Toplumun içine atılan bomba

“Aslında bir sonuçtan bahsediyoruz. Ülkede yoksulluk, ülkede açlık. Daha birkaç gün önce devletin kurumu ete zam yapmış. Yoksulluğun dip yaptığı, fakirliğin dip yaptığı, emeklinin ağladığı, işsizin umutlarının tükendiği, gençlerin çareyi yurt dışında aradığı bir tarihsel dönemde biz yine siyasal iktidarın mikro bir oyunundan bahsetmek zorundayız. Bugün yapılan iş karma eğitimi yok etmek.

Düşünün ikiz kardeş biri kız biri erkek. Evde beraber, hayatın her yerinde beraber, aynı okula gidiyor, aynı sınıfta ayrı ayrı yerlerde oturacak. Erkek ayrı sırada, kız öğrenci ayrı sırada.

Buradan insanlar genç arkadaşlarımız geçiyor. Kız erkek karışık geçiyorlar.

Bu anlayışı ret ediyoruz

İktidarın derdi burada, Bursa’da bir okuldan bir müdürle karma eğitimi yok etme çabası içerisinde yeni bir bomba atmaya çalışıyor toplumun içerisine. Yeni bir ayrıştırma. Ülkenin gerçek gündemini konuşturmak yerine ülkeyi yine kendi siyasetinin bir parçası haline dönüştürebilmek, onun üzerinden oy devşirmek gençlerin, çocukların geleceği ile oynamak, toplumu yine temel olarak kullandıkları din-inanç meselesi üzerinden ayrıştırmak istiyorlar. Bursa ülkemizin en demokratik şehirlerinden birisidir. Bu müdür elbette sadece oyunun bir parçasıdır. Bu anlayışı reddediyoruz.”

Suç duyurusu

Sarıbal, protesto eyleminin ardından Eğitim – Sen Başkanı Nejla Kurul ve Eğitim Sen Bursa Şubesi Başkanı Yeliz Toy ile birlikte Cumhuriyet Başsavcılığına giderek konu hakkında suç duyurusunda bulundular.

Görevden alındı

Protesto eylemlerinden süre sonra Osmangazi Kaymakamlığı, sadece Bursa’da değil ülkenin dört bir yanında şiddetli tepkiye neden olan Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın hakkında soruşturma başlatarak, görevden aldığını duyurdu. Osmangazi Kaymakamlığı tarafından yapılan duyuruda “Basında yer alan Osmangazi İlçesindeki bir ortaokulda yaşanan hususlarla ilgili inceleme soruşturma başlatılmış olup, konu hakkında çalışmalar tüm boyutlarıyla kapsamlı bir şekilde ve hassasiyetle yürütülmektedir” denildi.

Yorumlar (0)