CHP'Lİ KAYA:ÖĞRETMENLER KURU VAAT DEĞİL 60 BİN ATAMA BEKLİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, atanamayan öğretmenlerimiz 24 Kasım Öğretmenler Gününde 60 bin öğretmen atamasının yapılmasını istiyor. Biz de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan öğretmenlerimize bu güzel müjdeyi vermesini bekliyoruz.

EĞİTİM 24.11.2019, 12:40
CHP'Lİ KAYA:ÖĞRETMENLER KURU VAAT DEĞİL 60 BİN ATAMA BEKLİYOR


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bir açıklama yaptı. Kaya, “Öğretmenin en büyük eseri insandır… Bu eşsiz eseri yetiştirmek dünyanın en zor işlerinden biridir. Sabır gerek, sevgi gerek, yılların fedakarlığı gerek! O yüzden her insan bir emektir! Bu emekteki en büyük pay da öğretmenlerimizindir.” dedi.  

Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayan Kaya, ”Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, geleceğimizin mimarı tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi. 

Öğretmenlerin sorunlarının çözülemez sorunlar olmadığını söyleyen Kaya, “CHP İktidarında öğretmenlerimiz sorunlarını çözmek için hazırladığımız plan ve programlarımız hazır. Biz öğretmenlerimize “Öğretmen Meslek Kanunu”nu çıkartacağımıza, 3600 ek göstergeyi vereceğimize, söz verdik. Sözümüzü tuttuk, Öğretmen Meslek Kanunu Teklifini ve 3600 ek göstergenin verilmesi için teklifimizi TBMM’ye sunduk. AKP ve küçük ortağı MHP seçim döneminde söz vermesine rağmen sözlerinde durmadılar. Bizim getirdiğimiz tekliflerin komisyonlara getirilmesine dahi izin vermediler.” açıklamasını yaptı. 

“Öğretmenler kuru vaat değil 60 bin atama bekliyor” diyen Kaya, “Atanamayan öğretmenlerimiz 24 Kasım Öğretmenler Gününde 60 bin öğretmen atamasının yapılmasını istiyor. Biz de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan öğretmenlerimize bu güzel müjdeyi vermesini bekliyoruz.” dedi. 

“Öğretmenler kendi sorunlarına sahip çıkmalı” diyen Kaya, açıklamasında “Biz öğretmenlerimize sahip çıkıyoruz, öğretmenlerimiz de kendi sorunlarına sahip çıkmasını istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığında bir milyona yakın eğitim emekçisi çalışıyor, 700 bin atanmayan öğretmenimiz var.  Size seçim dönemlerinde söz verip sözünü tutmayanlara, siz de kırmızı kart gösterin, sandıkta hesap sorun.” ifadelerine yer verdi.

“Öğretmenlerimiz kendilerini görmezden gelenlere ders verecek!” diyen Kaya, açıklamasında Fakır Baykurt’un sözüne de yer verdi. Kaya, ”Öğretmen yalvarmaz, öğretmen boyun eğmez, öğretmen el açmaz, öğretmen ders verir.” dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın açıklaması:

Sevgili Öğretmenlerim, Değerli Misafirler…
Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, geleceğimizin mimarı tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. 

Değerli öğretmenlerim,
Size ve sizin şahsınızda tüm öğretmenlerimize gösterdikleri sabır, paylaştıkları sevgi ve harcadıkları emek için sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 

Öğretmenin en büyük eseri insandır…
Bu eşsiz eseri yetiştirmek dünyanın en zor işlerinden biridir.  
Sabır gerek, sevgi gerek, yılların fedakarlığı gerek!
O yüzden her insan bir emektir!
Bu emekteki en büyük pay da öğretmenlerimizindir. 

Millet Mekteplerinin açıldığı gün 24 Kasım 1928’de, Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmen unvanı da verildi. Eğitim devrimi, Mustafa Kemal Atatürk’ün kara tahta önünde yeni harfleri tanıttığı bir fotoğrafla simgeleşti. Hafızalarımızda yer eden kara tahta önündeki o fotoğraf sıradan bir fotoğraf değildi. Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin eğitim devriminin fotoğrafıydı. 

O günden bugüne çok yol aldık; az gittik, uz gittik, ama AKP döneminde olduğu gibi hiç ters gitmedik.  Bugün hem öğretmenlerimiz, hem de eğitim sistemimiz krizde…


ÖĞRETMEN MESLEK KANUNU ÇIKARTACAĞIZ
Değerli Öğretmenlerim, 
Öğretmenlerimizin sorunlarını çözülemez sorunlar değil. CHP iktidarında öğretmenlerimiz sorunlarını çözmek için hazırladığımız plan ve programlarımız hazır.

Biz öğretmenlerimize “Öğretmen Meslek Kanunu”nu çıkartacağımıza, 3600 ek göstergeyi vereceğimize, söz verdik. Sözümüzü tuttuk, Öğretmen Meslek Kanunu Teklifini ve 3600 ek göstergenin verilmesi için teklifimizi TBMM’ye sunduk. 

AKP ve küçük ortağı MHP seçim döneminde söz vermesine rağmen sözlerinde durmadılar. Bizim getirdiğimiz tekliflerin komisyonlara getirilmesine dahi izin vermediler. 

ÖĞRETMEN KADROLU OLACAK
Öğretmenlerimizin iş güvenliğini ortadan kaldıran uygulamalara son vereceğiz. CHP iktidarında sözleşmeli ve ücretli öğretmen uygulamasına derhal son vereceğiz. Öğretmenin kadrolusu, sözleşmelisi, ücretlisi olmaz; öğretmen öğretmendir.  

Bütün öğretmenlerimiz kadrolu çalışacak, iş güvencesi olacak, insanca yaşayabilecekleri ücret alacak. Her 24 Kasım Öğretmenler Gününde öğretmenlerimize bir maaş tutarında ikramiye vereceğiz. Öğretmenlerimiz toplumun en saygın kişileri olacak; işlerine huzur içinde gidip gelecekler. 

ATANMAYAN ÖĞRETMEN KALMAYACAK
AKP iktidara geldiğinde 68 bin atanmayan öğretmen vardı. Bugün eğitim fakültesini bitirmiş 700 bin öğretmenimiz atanmayı bekliyor. Her yıl 40 bin öğretmen daha atanamayan öğretmen ordusuna katılıyor. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan  “Her üniversiteyi bitirene devlet iş vermek zorunda değil” diyor. 

Yıllarını, emeğini, maddi manevi elinde ne varsa öğretmen olmak için harcayan,  mezun olduktan sonra “Sen de öğretmen olmazsan kıyamet kopmaz, sana iş bulmak zorunda değiliz” demek nasıl bir yönetim anlayışıdır?

700 bin öğretmen atanmayı beklerken, her yıl 40 bin yeni mezun öğretmenin daha işsizlik ordusuna katılmasına göz yummak bu ülkeye ihanet değil midir?

ATANMAYAN ENGELLİ ÖĞRETMEN KALMAYACAK 
“Engelli öğretmenlerimizin önüne bir engel de siz koymayın, engelli öğretmenlerin atamalarını yapın” demekten dilimizde tüy bitti! Ancak AKP engelli öğretmenlerimizin çığlığına hep kulak tıkadı.  Bugün yaklaşık 1250 engelli öğretmen atama bekliyor. Türkiye Cumhuriyeti engelli öğretmenlerimizin kazanılmış haklarını gasp edecek, görmezden gelecek aciz bir ülke değildir. AKP’nin kazanılmış bir hakkı yok sayma inadını anlamak mümkün değildir. 

CHP iktidarında engelli öğretmenlerimizin atamalarını yaparak engellerini kaldıracağız, onları özgürleştireceğiz, koşullarını iyileştireceğiz. 

2020 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BÜTÇESİ YETERSİZ 
2020 Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi 125 milyar 396 milyon olması öngörülmüştür. MEB Bütçesinin yüzde 73’ü personel giderlerine, yüzde 11’i sosyal güvenlik prim giderlerine ayrılmış.  
AKP 2002 yılında iktidara geldiğinde MEB bütçesinden eğitim yatırımlarına ayrılan pay yüzde 17,18 idi. Bu oran 2019 yılında yüzde 4,88’e düştü. 2020 yılı bütçesinde ise eğitime yapılan yatırım oranı biraz daha düşerek dibe vurdu; yüzde 4,65 oldu. Bu oran bugüne kadar gerçekleşen en düşük oran oldu.
2020 bütçesinde; öğretmen açığını kapatacak, öğretmenlerimizin ücretlerini iyileştirecek bir artış olmadı.


BÜTÇE GÖRÜŞMESİNDE SORULARIMIZA CEVAP ALAMADIK
Milli Eğitim Bütçe görüşmesinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sorduğumuz;
Sözleşmeli öğretmenlik kaldırılacak mı?
Fatih projesinin akıbeti ne oldu?  
MEB’de kaç öğretmene ihtiyaç var?
2020’ de kaç öğretmen ataması yapılacak?
Vakıflarla yapılan protokoller ne zaman iptal edilecek?
Öğretmenlere 3600 ek gösterge ne zaman verilecek?
Öğretmenlerin ek ders ücretleri ne zaman artırılacak?
Soruşturmaya yer olmadığına karar verilen ve beraat eden KHK’lı öğretmenler göreve başlatılacak mı?
Öğrenci affı çıkacak mı?
sorularımıza cevap alamadık. 

ÖĞRETMENLER KURU VAAT DEĞİL 60 BİN ATAMA BEKLİYOR
Atanamayan öğretmenlerimiz 24 Kasım Öğretmenler Gününde 60 bin öğretmen atamasının yapılmasını istiyor. Biz de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan öğretmenlerimize bu güzel müjdeyi vermesini bekliyoruz. 

ÖĞRETMENLER SORUNLARINA SAHİP ÇIKMALI
Biz öğretmenlerimize sahip çıkıyoruz, öğretmenlerimiz de kendi sorunlarına sahip çıkmasını istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığında bir milyona yakın eğitim emekçisi çalışıyor, 700 bin atanmayan öğretmenimiz var.  Size seçim dönemlerinde söz verip sözünü tutmayanlara, siz de kırmızı kart gösterin, sandıkta hesap sorun. 

Geleceğimizi avuçlarına bıraktığımız eğitim neferi öğretmenlerimiz… ”Öğretmen yalvarmaz, öğretmen boyun eğmez, öğretmen el açmaz, öğretmen ders verir.”
Öğretmenlerimiz kendilerini görmezden gelenlere ders verecek!

Öğretmen sorunları çözüldüğü gündür “Öğretmenler Günü.” 
Günümüz kutlu olsun öğretmenim…

Yorumlar (0)