CHP'Lİ ARIK’TAN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN KANUN TEKLİFİ: “BELEDİYELER ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ KURSUN”

Arık, Araştırma Komisyonu’nun raporuna rağmen hiçbir adım atılmamasını eleştirerek, “Binlerce özel gereksinimli birey ve aileleri atılacak adımları bekliyor ama maalesef Türkiye’yi yönetenlerin böyle bir kaygısı yok” diye konuştu. 

EĞİTİM 03.11.2022, 13:29
CHP'Lİ ARIK’TAN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN KANUN TEKLİFİ: “BELEDİYELER ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ KURSUN”

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, belediyelerin özel gereksinimli bireyler için Engelsiz Yaşam Merkezleri kurması için kanun teklifi verdi. Arık, Araştırma Komisyonu’nun raporuna rağmen hiçbir adım atılmamasını eleştirerek, “Binlerce özel gereksinimli birey ve aileleri atılacak adımları bekliyor ama maalesef Türkiye’yi yönetenlerin böyle bir kaygısı yok” diye konuştu. 

Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozukluklarının Yaygınlığının Tespiti ile İlgili Bireylerin ve Ailelerinin Sorunlarının Çözümü İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu çalışmalarını tamamlayarak, hazırlanan raporun TBMM’de görüşülmesinin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçtiğini belirten CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, raporda gündeme gelen konularla ilgili hiçbir adım atılmadığını vurguladı. Raporda yer alan konulardan birinin de özel gereksinimli bireyler için belediyeler tarafından Engelsiz Yaşam Merkezleri kurulması olduğunu ifade eden Arık, “Günümüzde bakımevleri ve bakımevi kavramı özel gereksinimli bireylerin gereksinimlerini karşılamıyor. Büyükşehir Belediyesi ve nüfusu 100.000’in üzerinde olan belediyeler, özel gereksinimli bireylerin istihdam süreçlerine ve çalışma hayatına katılabilmeleri amacıyla mesleki bilgi ve beceriler de kazanabileceği Engelsiz Yaşam Merkezleri açmasını amaçlıyoruz. Bu benim de içinde yer aldığım komisyonda gündeme gelen konulardan biriydi. Ancak bugüne kadar adım atılmadı. Atılacak gibi de görünmüyor. Binlerce özel gereksinimli birey ve aileleri atılacak adımları bekliyor ama maalesef Türkiye’yi yönetenlerin böyle bir kaygısı yok. Bu nedenle hazırladığımız kanun teklifini TBMM başkanlığına sunduk. Umut ederim, iktidar partisi de destek verir ve özel gereksinimli bireyler ve ailelerinin bu talebi karşılanır” diye konuştu. 
 

Yorumlar (0)