banner773

Boğaziçi Üniversitesi'nin yeni yönetimi şaşırtmadı!

Boğaziçi’nde yeni atamalar üniversitenin geldiği durumu gözler önüne serdi. Prof. Canbeyli, "Boğaziçi’ni yıkmak isteyenler için utanç tablosu. Boğaziçi bu süreci atlatacak ve yoluna daha güçlü devam edecek" dedi

EĞİTİM 03.02.2022, 09:59
Boğaziçi Üniversitesi'nin yeni yönetimi şaşırtmadı!

Boğaziçi Üniversitesi’nde yeni dekanlar belli oldu. Kayyum Rektör İnci dekan koltuğuna da otururken, rektör yardımcısı Kumbaroğlu iki fakülteye ve öğrenci işlerine dekan olarak atandı. Prof. Reşit Canbeyli, "Boğaziçi'ni yıkmak isteyenler için utanç tablosu. Boğaziçi Üniversitesi bu süreci atlatacak ve yoluna daha güçlü devam edecek" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde Kayyum Rektör Naci İnci görevden alınan dekanlar yerine atamalar yaptı. Yeni atamalar dünyanın ilk 500 sıralamasına giren Boğaziçi Üniversitesi'nin geldiği durumu gözler önüne serdi. İnci, görevden aldığı Fen Edebiyat Fakültesi dekanı Özlem Berk Albachten yerine kendini vekaleten atadı. Rektör yardımcısı olan Gürkan Kumbaroğlu da iki fakülteye ve öğrenci işlerine dekan olarak atandı.

Birgün Gazetesi'nin haberine göre, görevden alınan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Bayyurt'un yerine ise Fazıl Önder Sönmez atandı. Böylece Boğaziçi'nde Rektörlük ve dekanlardan oluşan 10 kişilik kurulu 4 kişi yönetmeye başladı.

Rektörlük kurulu ve dekanları şu isimler oluşturdu:

Naci İnci: Rektör, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı

Gürkan Kumbaroğlu: Rektör Yardımcısı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı, İletişim Fakültesi Dekanı

Fazıl Önder Sönmez: Rektör Yardımcısı, Eğitim Fakültesi Dekanı, Mühendislik Fakültesi Dekanı, Öğrenci İşleri Dekanı

Selami Kuran: Hukuk Fakültesi Dekanı

ÇARESİZLİKLERİ GÖRÜLDÜ

Son atamaları değerlendiren Boğaziçi Üniversitesi'nden emekli Profesör Reşit Canbeyli, "Boğaziçi'nden geldiği durumdan çok, Boğaziçi'ni yıkmak isteyen insanların geldikleri durumu sembolize ediyor. Akademik özerkliğe, özgürlüğe karşı yapılan müdahalenin çaresiz kalmakta olduğunu gösteren bir durum. Boğaziçi'ni bu duruma getirmeye çalışanlar için bir utanç tablosu" dedi.

BU SÜREÇ ATLATILACAK

"Boğaziçi Üniversitesi'nin eski özelliğini yitirdiğini katiyen kabul etmiyoruz" Profesör Canbeyli, "Boğaziçi Üniversitesi bu süreci atlatacak. Tüm bu yapılanlara rağmen Boğaziçi'nin direnişini sürdürmesi ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. O bakımdan orta ve uzun vadede Boğaziçi kazanacak ve daha başarılı bir şekilde yoluna devam edecek. Boğaziçi'ni tüm güçleriyle yıkmaya çalışıyorlar ama insanlar ayakta duruyor ve duracaklar. O bakımdan da yitirilmiş bir şey varsa Boğaziçi açısında değil, onu yıkmayanların yitirdikleri var" ifadelerini kullandı. Boğaziçi Üniversitesi Senatosu ve Üniversite Yönetim Kurulu (ÜYK) üyesi bir grup akademisyen, atanmış rektör Prof. Dr. Naci İnci’nin üç dekanı görevden almasına dair bir açıklama yapmış ve bu görevden almaları hukuksuz olarak nitelemişti. Yaptıkları açıklamada kararı kabul etmeyeceklerini belirten senato ve ÜYK üyesi akademisyenler, üniversitenin akademik özgürlüğünü ve kurumsal özerkliğini savunmaya devam edeceklerinin de altını çizmişti.

Yorumlar (0)