banner773

Bakan Selçuk'tan öğretmelerin aşılanmasıyla ilgili flaş açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlerin aşılama takvimiyle ilgili, "Bu husustaki planlamalar devam ediyor. Öncelikle okula başlayan çocuklarımızın öğretmenlerinin kimlik bilgilerinin Sağlık Bakanlığına ulaştırılması konusunda bazı çalışmalar yürütülüyor" dedi.

EĞİTİM 04.02.2021, 15:32 04.02.2021, 15:34
Bakan Selçuk'tan öğretmelerin aşılanmasıyla ilgili flaş açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara'daki bir otelde düzenlenen programda 'Denizcilik Eğitimi Veren Ortaöğretim Kurum/Kuruluşlarına Yönelik İşbirliği Protokolü' imza törenine katıldı. Programda konuşan Bakan Selçuk, öğretmenlerin aşılanma programıyla igili "Milli Eğitim Bakanlığı olarak öncelikle okula başlayan çocuklarımızın öğretmenlerinin kimlik bilgilerinin Sağlık Bakanlığına ulaştırılması konusunda bazı çalışmalar yürütülüyor" ifadelerini kullandı.

'MESLEKİ EĞİTİMİN BİLEŞENLERİNDEN BİRİ DENİZ TİCARETİ'

Mesleki eğitimin bileşenlerinden bir tanesinin deniz ticaretiyle ilgili olduğunu söyleyen Bakan Selçuk, "Dünya ticaretinin çok büyük kısmının deniz ulaşımı vasıtasıyla yapıldığını düşünürsek bunun aynı oranda bizim okullarımıza, gemi sanayimize yansıması, mesleki eğitime ve yeterliliklerimize yansıması gerekiyor. Bunun için bakanlığımız bünyesinde denizcilik sektöründe çalışmak üzere yüksek teknolojiyle donatılmış iş gücü meselesi bizim en öncelikli meselelerimizden birisi. Bu bağlamda 48 tane mesleki teknik okulumuz var. Bunlardan 6 tanesiyle ilgili olarak bugün protokole imza atıyoruz. Denizcilik eğitimi veren okullarımızda öğretim programı, müfredat dediğimiz husus ve eğitim materyallerinin belirlenmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın birikimine ihtiyacımız var. Bu ihtiyacı karşılamak için birlikte yabancı dil ağırlıklı okullar kuruyoruz. Çünkü denizcilik sektörü demek yabancı dil demek. Bizim çocuklarımızın çok rahat bir şekilde yabancı dil ağırlıklı okullardan başarıyla mezun olması elbette mümkündür. Bunu çok kısa süre içerisinde başarılı bir şekilde ortaya koyacağız" dedi.

BAKAN SELÇUK: AŞIYLA İLGİLİ PLANLAMALAR YAPILIYOR

Program sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Selçuk, bir basın mensubunun, 'Öğretmenlerin aşısı şubat ayı içerisinde başlayacak' demiştiniz. Herhangi bir gün belli oldu mu?' sorusuna, "Bununla ilgili planlamalar yapılıyor. Aslında çok daha önceden bir takım temaslar oldu, iş birlikleri ve görüş alışverişleri oldu. Bu husustaki planlamalar devam diyor. Milli Eğitim Bakanlığı olarak öncelikle okula başlayan çocuklarımızın öğretmenlerinin kimlik bilgilerinin Sağlık Bakanlığına ulaştırılması konusunda bazı çalışmalar yürütülüyor" diye cevap verdi.

Yorumlar (0)