AÖL kayıt yenileme işlemleri ne zaman bitecek?

Açık lisede eğitim hayatlarını sürdürmek isteyen binlerce öğrenciye son bir fırsat daha doğdu. Bu haberin ardından, açık lisede hayatlarını sürdürmek isteyen öğrenciler AÖL kayıt yenileme işlemleri için son şansı kontrol etmeye başladı. Açık Öğretim Lisesi 2018/1. dönem kayıt yenileme işlemleri devam ediyor. AÖL öğrencileri için normal şartlarda 8 Ekim 2018 Pazartesi günü sona erecek olan kayıt yenileme işlemleri, 23 Ekim 2018 mesai bitimine kadar uzatıldı.

EĞİTİM 23.10.2018, 09:22 23.10.2018, 09:22
AÖL kayıt yenileme işlemleri ne zaman bitecek?

AÖL kayıt yenileme ve yeni kayıt tarihleri uzatıldı ve son gün bugün. MEB, ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihini uzattı. Çeşitli nedenlerle kayıt işlemlerini yapamayan adaylar için uzatılan süre bugün sona erecek.

AÖL KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Açık Öğretim Okulları ( Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi, Açık Öğretim Ortaokulu) ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 20 – 23 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılabilecektir. Öğrenciler sınav katılım ücretini;

20 – 21 Ekim 2018 tarihlerinde (Cumartesi ve Pazar günleri) yalnızca https://odeme.meb.gov.tr/ adresinden kredi kartı ile,

22 – 23 Ekim 2018 tarihlerinde (Pazartesi ve Salı günleri) https://odeme.meb.gov.tr/ adresinden veya Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası ATM lerinden yatırılabilecektir.

AÖL’DEN NASIL MEZUN OLUNUYOR?

Toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri, Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle; Alanlılar için: 112 kredi ”ortak”, 80 kredi ise ”alan” kredisi olması, Alansızlar için: 120 kredi ”ortak”, 72 kredi ise ”seçmeli” derslerden tamamlanması gerekiyor. Tabi bunlar mezun olmak için gerekli kredilerin alt limiti, daha fazla bir kredi ile de mezun olabilirsiniz.

AÖL KİTAPLARI NE ZAMAN GELECEK?

Açık Öğretim Lisesinde okutulmakta olan ders kitaplarının tamamı; Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Kurul Kararıyla yenilenen öğretim programları doğrultusunda hazırlanmış ve basılmıştır. Yeni basılan kitaplar, halk eğitimi merkezlerine en geç 31 Ekim 2018 tarihine kadar ulaştırılmış olacaktır. Halk eğitimi merkezleri öğrencilere yeni basımı yapılan kitapların dağıtımını yapacaktır. Depolarında bulunan önceki yıllara ait kitapları kesinlikle öğrencilere dağıtmayıp, geri dönüşüme gönderecektir.

Yorumlar (0)