Ankara Üniversitesi'nden 'taciz önlemi': Öğrenciler tek başına sınava alınmayacak

Ankara Üniversitesi'nde sınavlar, biri kadın öğretim elemanı olması kaydıyla en az iki kişiden oluşan bir jüri tarafından yapılacak

EĞİTİM 28.07.2019, 11:51
Ankara Üniversitesi'nden 'taciz önlemi': Öğrenciler tek başına sınava alınmayacak

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan B.’nin, veteriner Ç.B.’ye (23) cinsel istismarda bulunmasının ardından fakülte kurulundan tartışma yaratacak bir karar çıktı. Kurulun, fakültenin ana bilim dallarınca yapılmakta olan sözlü sınavların, biri kadın öğretim elemanı olması kaydıyla en az iki kişiden oluşan bir jüri tarafından yapılması ve sınava girecek öğrencilerin tek başına sınava alınmaması yönündeki kararına öğretim üyeleri tepki gösterdi. 

Hürriyet'en Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, Fakültede derslere giren profesörlerin “Öğrenci ile hoca arasında güvensizlik yaratılıyor. Bu kararla öğrenci ile hocasının başına ahlak bekçisi konuluyor” tepkisi üzerine kurul ilk kararını geri çekerek, ikinci bir karar yayımladı. İkinci kararda “kadın öğretim elemanı” yerine “karşı cinsten olacak şekilde” ifadesiyle değiştirildi.


Profesörler, "Düne kadar tacizcileri koruyan fakülte yönetimi şimdi bütün hocalarına tacizci muamelesi yapıyor" dedi. Derse girmek istemeyen veya istifasını sunan akademisyenlerin olduğu öğrenildi.

Yorumlar (0)