Yardım paraları Brezilyalı senatörün iç çamaşırlarından çıktı

Brezilya’yı etkisi altına alan koronavirüse karşı toplanan yardım paraları evine baskın düzenlanen bir senatörün iç çamaşırından 42 bin TL para çıktı. Skandal sonrası açıklama yapmak zorunda kalan Devlet Başkanı Bolsonaro, “Hükümetimizde herhangi bir yolsuzluk olduğuna inanmıyorum” diye konuştu.

DÜNYA 16.10.2020, 13:32 16.10.2020, 13:36
Yardım paraları Brezilyalı senatörün iç çamaşırlarından çıktı

Brezilya’nın sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, kendisine yakın senatör Chico Rodrigues’in karıştığı yolsuzluk skandalı nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor.

The Guardian’ın haberine göre, ülkeyi yoğun şekilde etkileyen koronavirüse karşı toplanan ve salgına karşı mücadele için kullanılacak olan gereken 20 milyon real (yaklaşık 28 milyon TL) yardım paralarının usulsüz kullanıldığına ilişkin bir soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, Bolsonaro’ya yakın Senatör Rodrigues’in Roraima eyaletindeki Boa Vista’da bulunan evine baskın düzenlendi.

Baskınında şüpheli davranışlarıyla dikkat çeken Rodrigues’in üzerini arayan polis ekipleri, senatörün iç çamaşırının içinde kalçalarının arasına 30 bin real (42 bin TL) sakladığını tespit etti.

‘PARALARI DIŞKISIYLA SIVADIĞINI GÖRDÜK, TAM BİR UTANÇ ANIYDI’

Olayla ilgili konuşan Estado de São Paul gazetesi muhabiri Revista Crusoé, “Banknotlardan bazıları dışkıyla kaplanmıştı. Durumun ne kadar absürd olduğunu buradan anlayabilirsiniz. Tam bir utanç anıydı” ifadesini kullandı.

Olayın ardından açıklama yapan Rodrigues, rakiplerinin ismini karalamaya çalıştığını öne sürerken, “Temiz bir geçmişim ve saygı duyulan bir hayatım var. Hiçbir skandala karıştığım olmadı” dedi. Brezilya tarihinin en büyük yolsuzluk soruşturması olarak adlandırılan skandal sonrası açıklama yapmak zorunda kalan Devlet Başkanı Bolsonaro, “Hükümetimizde herhangi bir yolsuzluk olduğuna inanmıyorum” diye konuştu.

152 BİN CAN KAYBI KAYITLARA GEÇTİ

Temmuz ayında kendisi de corona virüsüne yakalanan Bolsonaro’nun ülkesi, en çok vakanın görüldüğü üçüncü, en çok can kaybının da yaşandığı ikinci ülke. Worldometers’ın verilerine göre Brezilya’da şimdiye dek 5 milyon 170 bin vaka, 152 bin can kaybı kayıtlara geçti.

Yorumlar (0)