banner773

Trump'ın Soğuk Savaş kararına Rusya'dan çok sert cevap

Her açıklaması ve kararı olay olan ABD Başkanı Trump'ın, Rusya ile 1980'lerde imzaladığı Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan çekilme kararı sonrasında Moskova'dan çok sert bir yanıt geldi. Rusya, "Suçlamalar temelsiz" açıklamasını yaparken, Trump'ın tehlikeli bir adım atmak üzere olduğunu vurguladı.

DÜNYA 21.10.2018, 12:45 21.10.2018, 12:45
Trump'ın Soğuk Savaş kararına Rusya'dan çok sert cevap

ABD’nin 1987'de Sovyetler Birliği ile imzalanan Orta ve Kısa Menzilli Füzeler Anlaşması'ndan çekileceğini açıklamasının ardından uluslararası kamuoyunun gözü Moskova-Washington hattını takip etmeye başladı… Kaşıkçı olayının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Donald Trump’a ilk yanıt Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov’dan geldi.

Trump’ın söz konusu açıklaması ve ABD’nin şantaj girişimlerinden endişe duyduklarını dile getiren Ryabkov, Moskova’yı stratejik istikrar konusunda taviz vermeye ikna etmeye çalışan Washington’ın bu eylemlerini kınadı. Ryabkov, Rusya’nın anlaşmayı ihlal ettiğine dair suçlamaların ise temelsiz olduğunun altını çizdi. Ryabkov, Trump’ın Soğuk Savaş döneminden çıkmayı sağlayan anlaşmadan ayrılmasını, “Tehlikeli bir adım” olarak değerlendirirken “Trump’ın böyle bir karar alması küresel anlamda büyük tepki çeker” dedi.

 

Yorumlar (0)