banner773

Trump'ı eleştiren gazetecinin ödülü geri alındı

Finlandiyalı gazeteci Uluslararası Cesur Kadın ödülüne layık görülmüştü

DÜNYA 08.04.2019, 15:36 08.04.2019, 15:36
Trump'ı eleştiren gazetecinin ödülü geri alındı

Finlandiyalı gazeteci Jesikka Aro, ABD İçişleri Bakanlığı tarafından verilen Uluslararası Cesur Kadın ödülüne layık görülmüştü. Ödül törenine kısa süre kala Aro'ya kendisine "ödüle verilmesi kararından vazgeçildiği" bildirildi. Aro'nun ödülünün geri alınmasının sebebinin ABD Başkanı Donald Trump'a yönelttiği sert eleştiriler olduğu düşünülüyor.

Aro, 2014 yılından itibaren Rusya propagandaları ile ilgili haberlerinden sebep ödüle layık görülmüştü. 39 yaşındaki gazeteci yaptığı haberlerden sebep taciz ve siber saldırılara maruz kaldı.

CNN'in "Reliable Sources" programına konuk olan Finlandiyalı gazeteci, ödülü aldığını ilk öğrendiğinde çok mutlu olduğunu belirtti. "Bu ödül benim için çok kıymetliydi, çünkü işim için çok bedel ödedim" diyen Aro, "Sonra ödülü elimden aldılar" dedi.

Foreign Policy'nin çeşitli kaynaklara dayandırdığı habere göre Aro'nun ödülü Trump'ı Twitter üzerinden defalarca sert bir biçimde eleştirdiği için alındı. ABD'de bir konuşma yapan gazeteci konu ile ilgili olarak, " Durum gerçekten böyleyse, Trump veya hükümeti korku ve oto- sansür ile zehirlendiyse orada yaşayanların hâline üzülüyorum" dedi.

ABD İçişleri Bakanı sözcüsü ise "Aro'ya yanlış bilgi verildiğini" ve "kendisinin ödülü kazanan değil bir finalist olduğunu" söyledi. Aro'nun gösterdiğine göre bakanlık ödülle ilgili kararını gazetecinin sosyal medya hesaplarının isimlerini bir e-posta ile talep ettikten sonra değiştirdi.

Yorumlar (0)