Trump'tan eleştirdiği Demokrat kadın Kongre üyelerine: İsrail'den, ülkemizden nefret ediyorlar

Trump, bu Kongre üyelerinin İsrail'den "bölgenin kurbanı değil, bir grup haydut gibi" bahsettiğini savundu

DÜNYA 15.07.2019, 21:18
Trump'tan eleştirdiği Demokrat kadın Kongre üyelerine: İsrail'den, ülkemizden nefret ediyorlar

BBC Türkçe

Bazı kadın Demokrat Kongre üyelerine yönelik ifadeleri nedeniyle "ırkçılık yapmakla" itham edilen ABD Başkanı Donald Trump, suçlamalarını Twitter hesabından yaptığı son açıklamalarla sürdürdü.

Donald Trump, "Demokratlar, hiç sevilmeyen ve temsiliyeti olmayan Kongre üyelerinin ağzından ve hareketlerinden yükselen küfrün ve ırkçı nefretin etrafında birleşmek istiyorlarsa, bunun nasıl olacağını görmek çok ilginç olacak. Size, İsrail'i ABD tarafından terk edilmiş hissettirdiklerini söyleyebilirim" dedi.

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ayrıca şu ifadeleri kullandı:

"AOC (Alexandria Ocasio-Cortes) ve bu güruhun bir grup komünist olduklarını hepimiz biliyoruz. İsrail'den, kendi ülkemizden nefret ediyorlar. Sınır muhafızlarımıza, toplama kampı muhafızları diyorlar, İsrail'e destek olanları Binyamin Netanyahu'ya destek vermekle suçluyorlar, Yahudi karşıtılar, Amerika karşıtılar."

ABD Başkanı Donald Trump ayrıca bu Kongre üyelerinin İsrail'den "bölgenin kurbanı değil bir grup haydut gibi" bahsettiğini savundu.

Donald Trump, daha önceki tweetlerinde de "hükümetleri tamamen felaket olan ülkelerden kadın Kongre üyeleri" ifadesini kullanıp "onların ülkelerine geri dönmeleri gerektiğini" söylemişti.

Trump'ın eleştirdiği Kongre üyeleri kim?

Trump önceki tweetlerinde eleştirdiği Kongre üyelerinin isimlerini vermemişti. Ama Trump'la sıklıkla fikir ayrılığına girip izlediği siyasete karşı çıkan, tartışmaların odağında 4 kadın Kongre üyesi var.

Bu Kongre üyelerinden Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib ve Ayanna Pressley ABD'de doğup büyüdü. Somali doğumlu Kongre üyesi Ilhan Omar da çocuk yaşta ABD'ye taşındı.

'Yabancı düşmanı, ırkçı'

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Kongre üyelerine yönelik suçlamaları sonrası Trump'ı 'yabancı düşmanlığı yapmakla' suçladı.

Ocasio-Cortez Twitter mesajında "Bizi seçen Amerika'yı kabul kabullenememesinin üstüne, bizim sizden korkmadığımızı da kabullenemiyorsunuz" dedi.

Ilhan Omar Trump'ın 'beyaz milliyetçiliği körüklediğini' belirtip ABD Başkanı için "gördüğümüz en kötü, en yolsuz, en beceriksiz başkan" ifadelerini kullandı.

Pressley de Trump'ın tweetinin görüntüsünü paylaşıp "Irkçılık böyle bir şey. Biz ise demokrasiyiz" dedi.

Yorumlar (0)