Trump O iddiayı Doğruladı: Bağdadi Öldü

ABD Başkanı Donald Trump, dün Suriye'nin İdlib kenti yakınlarında düzenlenen operasyonda IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'nin öldürüldüğü iddiası hakkında açıklama yaptı.

DÜNYA 27.10.2019, 16:36
Trump O iddiayı Doğruladı: Bağdadi Öldü

Trump, Bağdadi'nin öldürüldüğünü doğruladı. Trump, yapılan DNA testlerinin de bunu doğruladığını ifade etti. ABD başkanı, Bağdadi’nin ABD ordusunun düzenlediği baskında yakalanmamak için bomba yüklü yeleğini patlatarak, kendisi ve üç çocuğunu öldürdüğünü açıkladı. "ABD personeli harikaydı, hiçbir personelimizi kaybetmedik" diyen Trump, "IŞİD'in eylem planlarına ilişkin bilgilere ulaştık" dedi. Trump ayrıca operasyon hakkında şu ifadeleri kullandı: "Tüm bunlar bazı ulusların yardımıyla gerçekleşti. Türkiye'ye, Rusya'ya, Irak'a, Suriyeli Kürtlere teşekkür etmek istiyorum."

Söz konusu iddia önce çeşitli haber ajansları tarafından dolaşıma girmiş, hemen ardından ise ABD Başkanı'nın "Çok büüyk bir şey oldu" dediği tweeti iddiayı güçlendirmişti. Operasyonun Pazar gününün ilk saatlerinde gerçekleştiği 8 helikopter ve istihbarat uçaklarının da dahil olduğu belirtildi. Irak ve İranlı yetkililer de Bağdadi'nin öldüğünü Suriyeli yetkililerin onayladığını kaydetti. Bağdadi 2010 yılından bu yana örgüte liderlik ediyordu. Baghdadi'nin uzun süredir Irak-Suriye sınırında bir bölgede olduğu düşünülüyordu.

Yorumlar (0)