Trump, Kuzey Kore'nin nükleer füzelerine küçük silahlar dedi: Kim'in bana verdiği sözü tutacağını düşünüyorum

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'nin gerçekleştirdiği nükleer füze testleri karşısında duyulan endişenin yersiz olduğunu iddia ederek, ülkenin "ufak silahlar ateşlediğini" yazdı.

DÜNYA 26.05.2019, 12:45
Trump, Kuzey Kore'nin nükleer füzelerine küçük silahlar dedi: Kim'in bana verdiği sözü tutacağını düşünüyorum

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'nin gerçekleştirdiği nükleer füze testleri karşısında duyulan endişenin yersiz olduğunu iddia ederek, ülkenin "ufak silahlar ateşlediğini" yazdı. Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, bir gün önce testlerin Birleşmiş Milletler'in aldığı kararları ihlal ettiğini söylemişti. 

Trump, dün Japonya ziyareti sırasında yaptığı Twitter paylaşımında, "Kuzey Kore bazı ufak silahlar ateşlemiş. Bu da halkımı ve bazı başka insanları rahatsız etmiş ama beni değil. Ben, başkan Kim'in bana verdiği sözü tutacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

Cumartesi günü Bolton, Kuzey Kore'ye daha sert bir tepki göstererek BM'nin resmi kararının herhangi bir balistik füze kullanımını yasakladığını söyledi ve devlet başkanı Kim Jong-Un'a nükleer silahsızlanma için müzakere masasına dönme çağrısında bulundu. Trump ile Jong arasında yapılan silahsızlanma görüşmelerinden sonuç alınamadı. 

Trump aynı paylaşımda Kuzey Kore devlet televizyonunda 2020 Demokrat Parti başkan adayları arasında ismi öne çıkan eski başkan yardımcısı Joe Biden'a "düşük IQ'lu aptal denmesinin" kendisini gülümsettiğini söyledi ve "Acaba (Kim) bana bir sinyal mi yolluyor" diye sordu. ABD Başkanı, paylaşımında rakibi Biden'a "bataklık adamı" diye seslenirken, yazım hatası yapıp 'Bidan' yazması sosyal medyada gündem oldu. Trump, kısa süre içinde düzeltme yaptı.

Biden, Trump'u diktatör ve tiranlarla işbirliği yapmakla suçlamıştı.

T24 Dış haberler

Yorumlar (0)