Trump, Küba'ya yönelik yeni yaptırımları duyurdu

ABD Başkanı Trump, Küba'ya yönelik yeni yaptırımları açıkladı. Yeni yaptırımlar tüm Küba yapımı puro ve likörlerin ithal edilmesinin yasaklanmasını da içeriyor.

DÜNYA 23.09.2020, 21:23 23.09.2020, 21:28
Trump, Küba'ya yönelik yeni yaptırımları duyurdu

ABD Başkanı Donald Trump, yaklaşan başkanlık seçimlerinde Güney Amerika kökenli seçmenlere yönelik bir hamle yaparak, rakibini "Küba halkına ihanet etmekle" suçladı. Obama ve Biden'ı Castro hükümetiyle anlaşma yapmakla eleştiren Trump, bu tarz ifadeleriyle Florida ve diğer kararsız eyaletlerdeki Güney Amerika kökenli seçmenlerin oylarını hedefliyor.

Birgün'de yer alan habere göre; Trump; Obama-Biden hükümetinin, Küba halkına ihanet ettiğini ileri sürdüğü Castro yönetimiyle tek taraflı, zayıf ve içler acısı bir anlaşma yaparak "Komünist rejimi zenginleştirdiğini" ileri sürdü.

ABD'nin sosyalist Küba'ya yönelik işgal girişimi olan Domuzlar Körfezi operasyonuna katılanlar adına düzenlenen etkinlikte konuşan Trump, kendisinin "ihanet" olarak nitelendirdiği bu anlaşmayı iptal ettiğini hatırlattı. 

KÜBA'YA YENİ YAPTIRIMLARINI DUYURDU

Obama hükümetini Küba'yla turizm temelli bir ortaklık inşa etmekle eleştiren Trump, adaya yönelik yeni yaptırımlarını duyurdu. Independent'ın haberine göre, yeni yaptırımlar tüm Küba yapımı puro ve likörlerin ithal edilmesinin yasaklanmasını da içeriyor.

"ABD ASLA SOSYALİST BİR ÜLKE OLMAYACAK"

ABD Başkanı etkinlikte, diğer Orta ve Güney Amerika ülkelerini de hedefine alarak kendi hükümetinin "sosyalizm ve komümizmi geri püskürttüğünü" iddia etti. Ülkesinde yaşanan protestolara değinerek, Amerika'da sosyalizmin harekete geçtiğini sözlerine ekledi. "Demokrat Partinin Amerika'da sosyalist ayak takımını sokaklara salıverdiği" iddiasında bulunan Trump, "Amerika asla sosyalist bir ülke olmayacak" diye konuştu.

Yorumlar (0)