Trump: Kaşıkçı vakası yüzünden Suudi yatırımlarını engelleyecek değiliz

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da gazetecilere bir dizi açıklama yaparken, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolması vakasıyla ilgili yeni değerlendirmelerde bulundu.

DÜNYA 11.10.2018, 20:04 11.10.2018, 20:04
Trump: Kaşıkçı vakası yüzünden Suudi yatırımlarını engelleyecek değiliz

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürüldüğüne inanılan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili sorular üzerine, Trump, Kaşıkçı ile ilgili endişelere rağmen, Suudi Arabistan'ın ABD'ye yönelik yatırımlarını engellemek için bir neden göremediğini söyledi.

ABD'nin engellemesine uğraması halinde Suudi kraliyetinin parasını Rusya ve Çin'e kaydıracağını belirten Trump, Washington'ın Kaşıkçı vakasıyla ilgili kısa süre içinde bir rapor sunulmasını beklediğini dile getirdi, ama başka ayrıntıya girmedi.

TRUMP: FED DELİRDİ, KONTROLDEN ÇIKTI

ABD'nin Merkez Bankası niteliği de bulunan Fed'in faiz artırımlarına yönelik eleştirilerini de devam ettiren Trump, 'deli' ve İspanyolca deli manasında 'loco' diye nitelediği Fed'in 'kontrolden çıktığı' görüşünü tekrarladı.

'FED YÜZÜNDEN DAHA YÜKSEK FAİZLE BORÇ ÖDEMEK ZORUNDA KALIYORUM'

Fed'in çok saldırgan önlemler almakla büyük hata yaptığını savunan ABD Başkanı, Fed'in faiz yükseltme politikasının saçma olduğunu, zira bu yüzden yönetiminin bütçe açıklarını finanse etmesinin daha pahalıya patladığını belirtti.

8 ay önce bu göreve atadığı Fed Başkanı Jay Powell'ı kovmayacağını, ama hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Şİ İLE BULUŞMA PLANI

 

Trump, birkaç saat öncesinde telefonla Fox News'a verdiği mülakatta, gümrük vergisi seti çektiği Çin'e yapıp edeceği daha çok şey olduğundan söz etmişti.

Bu söyleme karşın, Wall Street Journal gazetesi, Trump ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in kasım sonunda Arjantin'de yapılacak G20 zirvesinde görüşmeyi planladığını duyurdu.

Yorumlar (0)