Trump: Eğer Beyaz Saray'a girselerdi vahşi köpekler ve uğursuz silahlarla karşılanacaklardı

ABD Başkanı Trump, polis tarafından gözaltına alınırken boğularak öldürülen George Floyd için Beyaz Saray önünde düzenlenen protestolara ilişkin konuştu.

DÜNYA 30.05.2020, 20:14
Trump: Eğer Beyaz Saray'a girselerdi vahşi köpekler ve uğursuz silahlarla karşılanacaklardı

ABD’nin Minnesota eyaletinde polis tarafından gözaltına alınırken boğularak öldürülen George Floyd için Beyaz Saray önünde düzenlenen protestolara ilişkin açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, “Eğer içeriye girselerdi şimdiye kadar görülmüş en vahşi köpekler ve en uğursuz silahlarla karşılacaklardı. O zaman insanlar gerçekten incinirdi”  ifadelerini kullandı.

 Dha'da yer alan habere göre;George Floyd için ABD’nin çok sayıda eyaletinde ve kentinde protestolar sürüyor. Başkent Washington DC’de, Beyaz Saray önünde düzenlenen protestolarda, göstericiler ile polis arasında arbede yaşadı. ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray önünde düzenlenen protestolara ilişkin ABD Gizli Servisi’ni överek, “Daha güvende hissedemezdim” ifadelerini kullandı.

"BEYAZ SARAY'DA MAGA GECESİ OLACAK"

Trump daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Beyaz Saray'daki profesyonelce yönetilen sözde 'protestocularla' George Floyd'un anısının pek bir ilgisi yoktu. Sadece sorun yaratmak için oradaydılar. Gizli Servis onlarla kolayca başa çıktı. Bugün, anladığım kadarıyla Beyaz Saray'da bir MAGA gecesi olacak???" ifadelerini kullandı. Ayrıca Trump, “Bunlar, George Floyd ile alakası olmayan “Organize Gruplar”. Üzücü!  Eğer içeriye girselerdi şimdiye kadar görülmüş en vahşi köpekler ve en uğursuz silahlarla karşılanacaklardı. O zaman insanlar gerçekten incinirdi” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)