Sigara, odada oyun oynayan dört çocuğun ölümüne neden oldu

Geçen yıl İngiltere'nin Stafford şehrinde bir evde gece yarısı meydana gelen yangında 4 çocuk hayatını kaybetmişti. Yapılan soruşturma sonrası çocukların ebeveynlerinin içtiği sigaranın yangına sebep olduğu ortaya çıktı.

DÜNYA 13.11.2020, 16:36
Sigara, odada oyun oynayan dört çocuğun ölümüne neden oldu

26 yaşındaki Natalie Karen Unitt isimli kadın ve 30 yaşındaki erkek arkadaşı Chris Moulton ihmalden cinayete sebebiyet verdikleri gerekçesi ile tutuklanıp Ağustos ayında serbest bırakıldılar.

Yapılan soruşturma kapsamında Natalia ve Chris çiftinin olay gecesi yatakta sigara içtikleri sırada uykuya daldıkları ve yanık kalan sigaralar nedeniyle evde yangın çıktı.

Çıkan yangın sonucunda evi kaplayan dumanların ikisi Natalie ve ikisi Chris'in olmak üzere dört çocuğun ölümüne sebebiyet verdiği ortaya çıktı.

Evde çıkan yangında uyanan Chris iki yaşındaki oğlunu alıp evden kaçarken, Natelie ise ön kapıdan evden çıkmayı başardı.

Hala beraber olan çift, yangının sigaradan değil, fişi prizde unutulan su kaynatıcısından çıktığını söyledi. Çift yangından sonra bir şey hatırlamadıklarını söyledi.

Polis, çiftin defalarca sosyal hizmet uzmanları tarafından evde sigara içememeleri konusunda uyarıldıklarını ancak çiftin sigara içemeye devam ettiklerini söyledi.

Olaydan sonra eve gelen polisler, pencerenin altında yüzden fazla sigara izmariti gördüklerini söyledi.

Yorumlar (0)