Rusya ilk parti aşının ne zaman hazır olacağını duyurdu

Rusya’nın dün tescil ettirdiği ve ‘Sputnik-V’ ismini verdiği koronavirüs (COVID-19) aşısının ilk partisinin 2 hafta içinde hazır olacağı açıklandı.

DÜNYA 12.08.2020, 14:47
Rusya ilk parti aşının ne zaman hazır olacağını duyurdu

Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko Çarşamba günü, uzun zamandır beklenen koronavirüs aşısının ilk partisinin üretilip 2 hafta içinde kullanıma hazır olacağını duyurdu. 12 ay içinde ise aşıdan 500 milyon doz üretilmesi planlandığı açıklandı.

Reuters'ta yer alan habere göre; Rus medyasındaki haberlere göre,aşının sağlık görevlileri de dahil olmak üzere herkes için olacağını vurgulayan Murashko, Rus vatandaşlarının sağlık durumlarını izlemeye olanak sağlayacak özel bir izleme uygulamasının şu anda geliştirilmekte olduğunu da sözlerine ekledi. Uygulamanın, aşının olası olumsuz etkilerini de izleyemeye olanak sağlayacağı da belirtildi.

Murashko, aşının öncelikle Rusya içindeki talebi karşılamak için kullanılacağını sonrasında başka ülkelere ihraç edileceğini söyledi.

Murashko; DSÖ, Almanya, ABD gibi ülkelerin ‘henüz çok şey bilmiyoruz’ tarzı aşı eleştirilerinin de temelsiz olduğunu ve adil rekabet korkusundan kaynaklandığını belirtti.

DSÖ Sözcüsü Christian Lindmeier dün yaptığı açıklamada “Aşı gelişimi konusunda uzun süredir yürürlükte olan uygulamalar ve yönergeler var. Herhangi bir aşı halka verilmeden önce çeşitli deneme ve testlerden geçmelidir” demişti. 

Yorumlar (0)