Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderleri üçlü görüşmede buluşacak!

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasında yarın Moskova’da üçlü bir görüşme gerçekleştirilecek. Görüşme Putin’in girişimiyle düzenleniyor.

DÜNYA 10.01.2021, 14:58
Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderleri üçlü görüşmede buluşacak!

Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in girişimiyle 11 Ocak 2021’de Moskova’da Aliyev ve Paşinyan’ın katılımıyla üçlü bir görüşmenin gerçekleştirileceği duyuruldu.

Açıklamaya göre, görüşmede 9 Kasım 2020’da Dağlık Karabağ’a yönelik imzalanan ortak bildirinin uygulanması sürecinin gidişatı ve bölgede mevcut olan sorunların çözümü için atılabilecek adımların ele alınması planlanıyor.

Putin’in Aliyev ve Paşinyan’la ayrı görüşmeler gerçekleştirmesi de planlar arasında.

Görüşmede çatışmalardan etkilenen bölgelerde yaşayanlara insani yardım sağlanması, ayrıca ticaret, ekonomi ve ulaşım ağlarının önündeki engellerin kaldırılması ve bunların geliştirilmesi konularının üzerinde durulacak.

'Gündemde özellikle de ekonomiye ilişkin konular olacak’

Ermenistan Başbakanlık Sözcüsü Mane Gevorkyan, Facebook’taki açıklamasında önceden planlanan görüşmenin gündeminin daha çok ekonomi ile ilgili olacağını ifade etti. Gevorkyan, bölgesel bağlantıların açılması, Ermenistan’dan Rusya ve İran’a da dahil olmak üzere uluslararası yük taşımacılığının gerçekleştirilmesine değinileceğini belirtti.(Sputnik)

Yorumlar (0)