Rus Yetkililer Esad'la Görüştü

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusu için planladığı 444 kilometrelik güvenli bölge konusuyla ilgili Rusya'dan kritik bir açıklama geldi. Rus Dışişleri Bakanlığı, Şam'da Suriyeli ve Rus yetkililerin bir araya geldiğini ve görüşmede, Fırat'ın doğusunda istikrarın sağlanması için gereken formüle dikkat çekildiğini açıkladı.

DÜNYA 19.10.2019, 16:10
Rus Yetkililer Esad'la Görüştü

Rusya Dışişleri Bakanlığı, dün Rusya’dan bir grup yetkilinin Şam’da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmesine dair bir açıklama yayınladı.

Moskova Yönetimi’nin açıklamasına göre; Şam'daki görüşme sırasında Fırat'ın doğusunda yer alan topraklardaki durumun uzun süreli olarak istikrara kavuşturulmasının yolunun, “tüm Suriye topraklarının Suriye hükümetinin kontrolü altına alınmasından geçtiğine ilişkin ortak görüş” vurgulandı.

Rus Sputnik ajansının aktardığı açıklamada, “Görüşmede ülkenin kuzeydoğusundaki gerilimlerin ışığında Suriye’de ‘mevcut durum’ üzerinde duruldu. Bölgede tansiyonu düşürme ve bu alanlarda güvenliği sağlamak için önlemler alınması gerektiği vurgulandı” denildi.

Suriye'nin kuzey topraklarına ilişkin sahadaki mevcut durumun ele alındığı belirtilen görüşmede Rus tarafından, Kremlin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin ile Savunma Bakanlığı temsilcileri yer aldı.

Yorumlar (0)