Rıza Sarraf'tan iki flaş 'transfer'

New York'ta tutuklu yargılanan Rıza Sarraf, ABD Başkanı Donald Trump'a yakınlığıyla bilinen eski New York Belediye Başkanı Rudolph Giuliani ile eski ABD Adalet Bakanlarından Michael Mukasey'i avukat olarak savunma ekibine kattı.

DÜNYA 28.03.2017, 09:57 28.03.2017, 09:57
Rıza Sarraf'tan iki flaş 'transfer'

ABD'nin İran'a karşı uyguladığı ambargoları delme, bankacılık sahtekarlığı ve kara para aklama suçlamalarıyla New York'ta tutuklu olarak yargılanan Rıza Sarraf, ABD Başkanı Donald Trump'a yakınlığıyla bilinen eski New York Belediye Başkanı Rudolph Giuliani ile eski ABD Adalet Bakanlarından Michael Mukasey'i avukat olarak savunma ekibine kattı.

 

Cumhuriyet’te yer alan habere göre,  New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bahara'nın, istifa etmediği için görevden alınmasının ardından vekaleten bu göreve getirilen Joon Kim, davaya bakan Yargıç Richard Berman'a sunduğu dilekçede, Giuliani ve Mukasey'in, Rıza Sarraf'ın avukatları olarak savunma takımına katıldıklarını belirtti. Sputnik'in haberine göre, Rıza Sarraf'ın avukatlarından Benjamin Brafman, Giuliani ve Mukasey'in duruşmalara katılmayacaklarını ancak konunun hukuksal ve yasal yönleri üzerinde çalışacaklarını söyledi.

 

75 YIL İSTENİYOR

 

Geçen yıl Mart ayında Miami'de gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Rıza Sarraf, halen New York Metropolitan Cezaevinde yatıyor. Sarraf hakkında 75 yıl hapis cezası isteniyor.

Yorumlar (0)