Putin: “Kiev rejimine askeri faaliyetlerini derhal durdurma ve müzakere masasına dönme çağrısını yapıyorum”

Rusya lideri Putin, Kremlin’de düzenlenen törende, Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetleri ile Herson ve Zaporojye bölgelerinin Rusya’ya bağlanmasını içeren anlaşmaları imzaladı.

DÜNYA 30.09.2022, 16:10 30.09.2022, 16:14
Putin: “Kiev rejimine askeri faaliyetlerini derhal durdurma ve müzakere masasına dönme çağrısını yapıyorum”

Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetleri ile Herson ve Zaporojye’nin Rusya’ya bağlanmasına ilişkin anlaşmaların imzalanacağı tören, Kremlin Sarayı’nda gerçekleşti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, törende bölgelerin Rusya’ya bağlanmasını içeren anlaşmaları imzaladı.

Ayrıca Putin, “Kiev rejimine askeri faaliyetlerini derhal durdurma ve müzakere masasına dönme çağrısını yapıyorum” diye konuştu.

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı, “Batı, Rusya’yı özgür bir ülke olarak değil, kolonisi olarak görmek istiyor. Rusya, Batı’ya gerekli değil ancak bizler için gerekli” ifadelerini kullandı.

Putin, "Donetsk, Lugansk, Zaporojye ve Herson halklarının seçimlerini tartışmayacağız. Seçim yapılmıştır ve Rusya onlara ihanet etmeyecek" değerlendirmesini yaptı.

Rusya lideri, şöyle devam etti: "Batı kasıtlı olarak etnik grupları ortadan kaldırdı, onları uyuşturucuya bağımlı hale getirdi. Rusya, Batı’nın çifte standartları hatta üçlü standartlarıyla belirlediği kurallara göre yaşamayacak."

Küresel gıda krizine değinen Putin, "Ukrayna’dan çıkarılan ekmek (tahıl) Avrupa’ya gidiyor, bunun sadece yüzde 5’i yoksul ülkelere gidiyor. Bu, bir sahtekarlık ve kandırmacadır" dedi.

Rusya lideri, Ukrayna’da yaşananlara ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı: “Batı’nın yönetim çevreleri maskelerini çıkarıp içlerindeki gerçeği ortaya koydu. Batı, geçmişten beri Rusya’yı zayıf düşürmenin ve yok etmenin yollarını arıyor. Rusya gibi büyük bir ülkenin oluşu, bir hayalet yakalarını bırakmıyor. Batı, zorbalık politikalarını sürdürerek neo-kolonici sistemini korumak adına her şeyi yapıyor.”(Sputnik)

Yorumlar (0)